Friday, September 14, 2012

Selamat berangkat wahai tetamu Allah...

Selamat berangkat DhuyufurRahman...

Alhamdulillah...Tahniah terpilih menjadi tetamu Allah…


Semoga menjadi tetamu Nya yang istimewa, dipermudahkan segala urusan dan dikurniakan haji yang mabrur.


Selamat pergi, selamat beribadah dan selamat kembali semula ke tanah air….


Berdoa banyak 2 dgn ikhlas pada Allah agar anda sentiasa dapat tempat terbaik dalam masjid untuk solat dan berdoa di tempat2 mustajab…

Masuk jer masjid minum air zam-zam 3 cawan, lepas solat minum lagi 3 cawan, sebelum keluar masjid minum lagi 3 cawan… (kalau rajin tapau bawak balik hotel).
Insya Allah tak batuk teruk dan demam…

sebenarnya nak cakap... minumlah air zam-zam banyak2.... (walau pun kadang2 teringin pulak nak minum air sirap... ) heheeeee...



p/s: doakan saya dan keluarga dapat menyusul lagi ke tanah suci menjadi tetamu Nya dalam masa terdekat ya.

Friday, September 7, 2012

Guide me all the way to your Jannah

Day by day passes
And I think that my time could be near
So I pray: O Allah let this world be in my hands
And not in my heart
‘Cause soon I’ll have to leave it

Allah, Ya Allah
Guide me all the way to your Jannah
Ya Allah, Ya Allah
Don’t let me go astray ’cause I need you
By my side, I wish to be close
Close to You throughout my life

Ya Allah, oh Allah!
Be with me all the way

Wednesday, September 5, 2012

Nyamannya...


nengok menatang oren ne tidur...
ngantoknya...

Hari ini hari jadi ili... semalam dah wish sebab takut hari ini kalut tak sempat wish.  Ili pesan... "Weih, jangan la confuse b'day aku ngn b'day dayat" heheheee.e..
ala.... tak seteruk kiteorang lupa / confuse b'day kakina.... b'day nya 23 Ogos, tapi tiap kali pun aku rasa b'day nya 28 ogos dan akan wish lewat 5 hari (every year kakina akan kecik hati... hahahaaa).
pastu tanpa rasa bersalah aku cakap kat dia "aku memang dah gazetkan harijadi ko 28 Ogos supaya ko tak lah tua sangat berbanding kiteorang" ..... (ayat cover tak nak kalah)... yerlah 8 dan 3 tu macam dekat2 jer rupa bentuk nya.... tapi ili lagi kelakar;  dia ingat b'day kakina 29 Ogos... So aku pun tanya, apa kaintan 29 Ogos?  dengan selamba dia jawab "3 x 3  kan ke 9" ...... hahahaaaa.... macam2 lah....

btw, ili bagi aku hadiah ne...  tapi lupa nak kabo dalam entri TERIMA KASIH sebab hadiah ne dapat awal dan dah habis baca menjelang hari kejadian... heheee....
thanx ili... sangat bermanfaat... abah pun dah pinjam bawak balik....


disebabkan sangat bermanfaat nya... maka aku beli buku Bersyukur Saat Diuji tu banyak2 dan hadiahkan kat kawan-kawan yang lain...


 dan ... dan... dan... semalam saya di uji dengan .... sesuatu.... jeng jeng jeng... ok... kita sambung bila rasa nak sambung.... Apakah UJIAN itu.... semoga Allah bagi penyelesaian yang terbaik... Aku memohon keampunan Mu Ya Allah...

Monday, September 3, 2012

Terima kasih


sambil melaram baju baru (hadiah hari lahir), tgh belek kek,
belah mana cheq nak potong kek ne...
sayang tau.... heheee

terima kasih adek2, yang celebrate birthday ngan are_ngah.
Terima kasih ayah mama, susah payah datang jauh2 supaya angah tak sambut hari jadi sorang2.

terima kasih kakak sue... atas hadiah yang best tu...
tak sabar nak hantar ke tailor.

terima kasih adek (dalam hangin tak betul), masih nak call angah dari jauh untuk ucap
"selamat hari merdeka"... heheeee....
pastu siap cakap "apsal tahun ne semua orang bagi angah hadiah baju baru... nampak sangat selama hari ne angah suka pakai baju buruk...hahahaaaaa"

me: "hahahaaaaa.... wasatiah kot... angah pakai cun sket, baru setakat pakai blouse ngn skirt dah mengundang pandangan ramai... so better pakai baju buruk, tak ada orang 'tengok'... heheee "

untuk rekod.... tahun ne dapat hadiah dari boy...
hahaaaaa.... setelah sekian lama....
boy dan shikeen bagi satu sut baju korporat.
cun... (angah jer tak cuN )
pastu dah pening tak tau nak pakai baju tu pergi mana.
yang pasti are_ngah perlu kurus secara holistik kalau nak maintain pakai sut tu...


kakak sue bagi - kain pasang bersulam, warna purple.
siap paper bag pun kaler purple...
thanx kakak....

ibu mulanya nak bagi handbag... (handbag lagi....)
heheeeee....
tapi dah cakap dengan ibu...

me : "boleh tak tukar bagi jam tangan?. heheeee
jam tangan yang angah pakai sekarang adalah hadiah hari jadi 10 tahun dulu..."

ibu: "Laaa... masih pakai lagi?"

me: "ha'ah... kan mama yang bagi... mestilah pakai... tapi dah buruk dan bateri asyik kong jer.... beli lah baru yer...nak macam yang dulu punya..oval shape cap bonia juga... tak nak cap lain.heheee"

abah : "ha mama, kat kedai jam teluk intan tu ada yang duopuloh lima hinggit je... cukup ler tu"

me: "ek ele abah.... tak mau... nanti tu 10 hari dah lingkup... orang nak pakai untuk 10 tahun lagi... hahaha...."

me: " *_*"

maka.... saya bakal dapat jam tangan baru... tapi belum dapat lagi sebab mama very bizi...

ok terima kasih semua... i love you all lah...
kepada along dan adek.... sila sediakan hadiah apa yang patut ya...

set lengkap corning ware pun cam cun gak...
SET LENGKAP  tau....

Alhamdulillah atas nikmat usia yang Allah kurniakan.
Semoga hidup bermanfaat dan berkat...
di dunia dan akhirat....
Insya Allah... ameen