Friday, April 25, 2014

Tinta T.P

Assalamualaikum wbt....

I can't deny how much i missed all of them... Rindu sungguh lah... They brighten up my days... Rasa nak nyanyi lagu "kenangan terindah"  hari - hari...

There are a lot of things i wanna to talk about this "camp", about the awesome and talented people that i met... But due to time constraint... i wanna 'tempek' the memorable picture of all of us (bebudak senget tapi hebat tidak terkata), supaya T.P tak lupa korang... T.P ne kan kadang2 short term memory lost sikit.... huhuhuhu....

Semoga Allah shower us with goodness and His blessing... May we success here and hereafter... May Allah strengthen our knowledge and iman, and ukhuwah.... May we be able to stay together in ukhuwah and loves here n hereafter... wanna love uolss till jannah ....

Above all as i mentioned to them (and P tiru point TP, it just bahasa P lagi bagus dan tersusun... TP jeles hoccay... hahaha..poyo arh...)....
" we were there bukan sebab bosses kita pilih, bukan sebab jpa pilih... tapi sebab Allah pilih kita untuk meet each other... 
T.P love u alls... Lillahitaala.... Insya Allah...

















Semua kenangan manis sangat untuk dikenang... pergi jogging konon tapi possing nyer lebih... sukan 10 minit, ngulor g minum... pergi naik van jpa - balik rompak kete presiden... presiden and the geng kena naik van jpa pulak... rompak keta presiden dah kete dia canggih pulak, keyless... "orang hebak" yang poyo volunteer nak bawak tu mana pernah bawak keyless car, sib baik ada suraini yang hebat memaklum kan.... "orang hebak" yang poyo volunteer nak bawak tu, alhamdulillah berjaya lah juga bawak balik kete presiden sampai hostel... kah kah kah...

pastu lagi peristiwa bengong yang korang suka sangat nak gelak tak sudah2... masa suasana kelas yang sunyi sepi, tetiba berlaku insiden letupan yang kuat... sumpah TP malu tidak terhingga weih... adoi... hehehe..... 

Pastu korang ne sporting sungguh... tak ada dalam geng2 kita ne yang "tolak menolak" dan cuba mendominasi keadaan... kalau ada apa2 event, korang senang nak volunteer.... kalau P pilih korang, korang dengan senang hati buat.... 

Korang eh kite buat pilihan yang tepat dengan melantik P, tapi TP rasa korang buat decision yang salah dengan melantik TP... huhuhuhu...TP minta maaf tau... totemo gomenasai desu...

mak cik kantin pun puji korang... makan atur meja panjang2... awesome sangat... pastu abes makan susun balik... kalau korang tak susun, mak cik kantin tu marah tau...hehehe... sib baik korang ne memang pemimpin muda yang hebat dan "berakal"... pandai ambik, pandai simpan n susun balik....

pergi CSR pulak... paling touching lah... anak2 di PDK buat persembahan... kami ne tak prepare pun nak buat apa2, dan spontan jer idea bebudak ne (to be exact TP tak sure idea sapa sebb TP ne blur all the time)..(p/s: P pm TP cakap anak kampung ne idea dia... okay lah P memang awesome, hebat, gorgeous, erm, apa lagi nak? hehehe)
So kami perform ad hoc jer tarian lagu Anak Kampung by Jimmy palikat tu... nampak macam kak akmar yang lead... hehehe.... korang memang awesome sangat... dah dalam masa kurang 24 jam, kami 24 orang ne berjaya collect RMseribu untuk disumbangkan ke PDK... ini pun idea spontan juga ne... sumbangan idea oleh adni... bendahari oleh nani... gempak weih... berjaya kutip seribu dalam masa kurang 24 jam... apsal korang ne awesome sangat ne... ya Allah...  






Masa makan tengah hari dengan 'orang2 penting kawasan'... P suh makan dengan diaorang sekali... TP tak nak... sebab nanti TP makan tak kenyang... hahaha... korang tengok... betapa "contol cun" nyer TP makan... huhuhuhu... dah lah nasik minyak tu sedap weih... tapi TP mampu tengok dan rasa sikit jer.... 

Bandingkan dengan muka rakan2 TP yang lain?  gembira betul diaorang... jeles... hahaha.... TP ne orang kampung jer... tak reti dok meja2 utama ne... hadoi... 




Dalam bilik, roomate dengan my dear beloved roomate farah.... trademark dia "Hi roomate... lama tak jumpa"... padahal baru 5 minit jer tak jumpa.... Kiteorang duduk2 dalam bilik, solat jemaah sama2... nyanyi melalak pun sama2... pastu farah buat.... "brurrrrrrrrrrr - eh roomate, kang banjir ribut petir, macam mana kita nak balik putrajaya? " hahahaha..... 
farah... nani... yati.... eliz... suri.... kak akmar... kak shidah.... el....sue.... dan muslimin TX 1.0... saya rindu ar kenangan manis ngan korang.... 



gambar ne naib TP a.k.a roomate yang ambek, sebab tepon dia canggeh ;p


Ada rezeki kita jumpa lagi ya... Like what nani and i was always say... "kita ne tak lah best semua aspek, tapi kita ada good chemistry dan kita compliment each other and we love + value each other"...  May Allah bless us all including 5 urusetia n uncle2 drivers ya.... 

Alhamdulillah... Thank you Allah for the opportunity given to meet dis good and kindhearted people... 
Thank you urusetia sebab jaga kiteorang dengan baik... 
Thank you kawan2 sebab jadi team yang best + awesome + gorgeous + hebat lah di abad ini... ececewah.... 

last but not least...

p/s: P... sorry sebab asyik kutuk P... hahaha... Honestly u r the best... seriously... team ne jadi best sebab kiteorang dapat P yang best... TP doakan cita2 anda nak jadi ksu ke kppa ke ksn ke terlaksanalah satu hari nanti hoccay... Insya Allah....

Naib TP a.ka. roomate thanx sebab awak lah kawan, awak lah gadget supplier (notebook, telefon dsb.) awaklah yang menceriakan hidup saya dihari pertama sampai habis... yang mana sebenarnya 1st day tu saya dah rasa nak balik sebab hostel tu bagi "selimut hospital" kat kita... hahahaha... sib baik ada roomate....sejuk betul sampai tak boleh tdoq...

Baru balik 3 hari dah nak g reunion... kah kah kah... korang memang cool....

kay... till find some other time, to jot in again... stay tune, stay allive, stay healthy, stay happy and stay away from masalah... 

Love uols... nhhas...






6 comments:

  1. seronok yer bila semua yang join sporting :)

    ReplyDelete
  2. Salam rindu Huda..

    Waa bestnya, baca n3 ni pun dah terasa ceria.

    ReplyDelete
  3. Waaahhh.... bestnya Huda. Kakak rasa macam jadi muda balik nak join ini semua. Dpt team yg macam ini memang sampai bila pun tak boleh lupa...

    Siap potong rumput lagi. Itu pandai betul guna mesin atau possing aje hihi...

    ReplyDelete
  4. Kak zakie... yang pegang mesin rumput duaorang tu memang betul2 pandai... habis satu kawasan semak yang sangat luas dikerjakan mereka... dah lah lalang tu lebih tinggi dari kiteorang...

    diaorang tu navy n polis... dah biasa kot buat khidmat masyarakat...

    ReplyDelete
  5. Miss u ols much..mmg u guys r most happening, most intelligent and mcm huda ckp d chemistry between us...it is Allah's will. TQ Allah for blessing me with such great people...till Jannah..luv ye ol

    ReplyDelete
  6. Miss u ols much..mmg u guys r most happening, most intelligent and mcm huda ckp d chemistry between us...it is Allah's will. TQ Allah for blessing me with such great people...till Jannah..luv ye ol

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)