Wednesday, July 1, 2015

Sila ... Sila ... Jemput Mohon

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ...

siap promo ada muka kiteorang ...
keh keh keh...
ni wan san punya kerja lah ni...



This coming offer lagi best sebab mereka dapat pergi Tokyo 3 hari dan dapat pergi Churaumi Aquarium.
aku tak tau lah aku patut marah si fujimoto ke... si rio san ke... atau si koby san tu...

Cisss...

Eh... kang abglong ady kata aku tak bersyukur lak ... hahahampeh... doa ko blom makbul lah ady... ngeh ngeh ngeh...

1 julai - 10 julai 2015 : JPA buka tawaran bagi mengikuti short course ke jepun...
Young Leaders Program 2015 : Policy on ICT Security....

Ni kira 2nd batch lah.

Yang aku and geng2 g awal tahun baru ni... kursus yang sama dan 
KAMI ADALAH 1ST BATCH...

Ni kursus baru.
so kiteorang lah pioneer tukang jadi bahan eksperimen sylibus...
tengok ada pindaan banyak juga pada sylibus ... fujimoto san siap emel suh wan san advice sylibus....
 (hebak demo wan san)...
maknanya mereka ambil serious SEMUA komen yang kami bagi ...
hehehe....

dan ternyata ... team aku bagi feedback yang agak "sound direct" pedas bercili kt jica okinawa ... sebab jadual kami terlalu padat... terlalu padat sampai kami langsung tidak punya masa utk "berjalan ke jepun".

Ada team mate aku yg sound direct dlm feedback form spt... jadual yg terlalu padat... tak dapat pergi north okinawa... tak dapat g main land japan setelah menempuh 12 jam perjalanan ... kedengaran kejam lah untuk batch kami...

Untuk itu for 2nd batch ni sylibus telah ditukar sikit.
daaaaannnnnnn
ada jadual ke Tokyo selama 3 hari tidak termasuk travelling day....
hwaaaa... jeles...
siap dapat g churaumi aquarium kat okinawa ....

Owh # sakit nya tuh di sini...
sampai hati .... kiteorang tak dapat pun pergi semua tu ... huhuhu...
Dan x boleh apply dah YLP sebab syarat YLP ni... hy boleh apply sekali sahaja (syarat buat masa ni lah)...

Dan aku rasa ... nota diaorang kali ni mesti bnyk diagram ... sebab ada yg bg feedback slide bnyk sgt perkataan (disamping translation BI yg agak .... hmmm )...
Tapi aku bg feedback slides were okay sebab aku senang nak rujuk... haha...

Apa2 pun... okay lah... rezeki lah 2nd batch sebab dapat pergi banyak tempat ...

Okinawa + Tokyo...

Dan bagi aku ... rezeki mengenali 14 makhluk comel lagi awesome ni ... adalah
 THE BEST THING 
THE BEST MOMENT 
sepanjang aku svs sbg jr officer ni, 


 selain team talent X... 
TX tu best jangan kenang lah ... nanti nanges. hahahaha...
hmm ... mana tau JPA nk pakat ngn jica anto TX 1.0/2014 g jepun ke ...
ngeh ngeh ngeh ...
dapat lah dua kali aku g jepun...
YLP 1st batch pun muka aku...
TX pun ada aku...

Kan .... patut bersyukur banyak2 di situ...
alhamdulillah ...

Bagi aku dapat pergi tempat yang best itu adalah BEST.
Tapi dapat bersama teman-teman yang BEST + AWESOME + GOJES+ DAN SEGALA YANG BEST2 LAH ... (Cant realy say iy sebab terlalu best ...INI ADA LAH TERBAEK.. . 
NIKMAT TERINDAH....

Buat kawan2 team 1st batch YLP jica okinawa ... dsn kawan2 talent X...

Korang adalah terbaik ...
SAYA SAYANGGGGGG KORANG ...
LILLAHITAALA ...
Insya Allah...
frenship until jannatul firdaus ya ...
insya Allah ...

p/s:  atas permintaan SS, ku masukkan gambo beso gedabak asal ni


aku tanya dak dafi "ko bangga tak possing macam tu ... ngeh ngeh ngeh "
seumur hidup ku, aku mmg teringin sungguh nak g oberC pegang bendera malaysia ramai-ramai macam ni ... macam ala-ala salam perantauan... hehehehe...
tapi memandangkan hanya belajar di uni tempatan... makanya motip sangat aku nak pegang bendera malaysia ni kan kan kan....
namun akhirnyaaa .... dapat juga ... hihihi... alhamdulillah...
(nama tempat ni ialah ShuriJo - Istana Shuri - tempat kingdom of ryukyu...kat okinawa)

Jemput baca kisah-kisah jepun kami (walaupun tidak menyeluruh lagi) Read here for :



21 comments:

  1. Kecik bebeno laa sayang gambo tu.. Cer besauuu kan skit... tak nampak bulu idung.. keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... SS kena g kt web JPA lah...http://esilav2.jpa.gov.my/

      Tp tu pun kawan sy sengaja x sharp kn...

      Haha...

      Sbb gambar tu dh ulang siar 3 4 kali dlm blog ni ... hahaha...

      Delete
    2. Nakkkk tahuuuuuuuuuuuu u yang manaaaaaaaaaaaaaaaaaa????????????????? manaaaaaaaaaaaaaaaaa????????????????????

      Delete
  2. wahh bestnya la kan. nak pergi jepun ... nak gak la mohon (padahal confirm tak layak, haha) :)

    ReplyDelete
  3. @ Manggis... ini bukan jalan2 lah... g jepun bukan lah trip pergi berjalan-jalan. NEVER. Berkursus secara serious dengan jadual yang padat.
    kalau g COTI tak tahu lah pulak sebab belum pernah pergi.
    hihihih...

    nnt saya update entri ttg aktiviti kami di Jepun ye. hihihihi...

    ReplyDelete
  4. @ BW ... apply ... jangan tak apply. hihihi...

    ReplyDelete
  5. Tkde nk komen apa pun, cuma kirim doa je...mogase tiasa dlm rahmat dan kasihsayang Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahumma aamenn

      Terima kasih akak...

      Doa ku mengiringi langkah mu jua. Insya Allah

      Delete
  6. Tak apa at least group Huda bagi peluang second group lebih santai. Kira terbaik juga tu. Mana tahu third batch Huda tersenarai lagi. Kakak nak kimono jgn lupa hahaha...

    ReplyDelete
  7. kak zakie...

    utk YLP ni - hanya boleh mohon sekali dalam perkhidmatan.
    hihihi...

    ntah bila lah dapat pergi okinawa lagi.

    kalau JICA jemput pun mungkin atas kursus2 yang lain kot.

    tak apalah kan kak...Bersyukur dengan apa yang ada...
    alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. Acaner nak masuk situ? Tak jumpa pon gambaq tu... SS kan buta IT... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.... yer ke ss buta IT...

      Kita lagi lah ... teruk ...

      Nk adjust blog pun x reti...

      Jenuh study ... last2 give up...
      haha...
      bio dia situ tak lawa...

      Delete
    2. SS tak puas ati!!!!! Which one is you???????????????? Manaaaaaaaaaaaaaaa????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

      Delete
    3. Hahaha....

      Kipidap SSS...

      DONGIBUP

      Delete
  9. Nak jawap komen akak dalam blog saya tentang nuffnang. Akak boleh baca dan rujuk entri saya ini ( http://pokok2u.blogspot.com/2014/02/tips-nak-dapatkan-cpuv-earning-nuffnang.html)

    Boleh rujuk juga Panduan Rahsia Penulisan yang saya letak dalam entri tersebut. Buat yea.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmmm... kna g blajar ni...

      Tenkiu adek manggis...

      Eh... dpn umah awak btl2 ada pokok manggis ke?

      Mai lah sikit kt akk...

      Hihi

      Delete
  10. besor ke gambar tu tapi sis JM nampak still kecik lah Huda

    ReplyDelete
  11. Bestnya berkursus sampai ke Jepang! Err,..tapi kalau dah jadualnya padat memang tak sempat buat apalah kan :)

    ReplyDelete
  12. I bajet umur mergas'tua' ni tak layak mohon kan,...

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)