Saturday, December 5, 2015

Yang wajar lagi wajib dirindui ...


Kalau tak silap... Hanani yang kata 
"kita ne tak lah best semua aspek, tapi kita ada good chemistry dan kita compliment each other and we love + value each other"...

Ingat ayat boss uptown girlz...
"Im afraid that u ols telah meletakkan benchmark yang terlalu tinggi untuk next batch... ermm batch yang ni belum boleh beat korang.. hahaha... "
WhatsApps daripada boss semasa beliau mengawal selia next batch after us.

TX1.0... korang memang TERBAEK.
Wish all of us good luck n have a bless beautiful day ahead... 

Haha... apsal saya TER rindu korang ea ...




Be with them... buat saya ter insaf satu hakikat ... 
Bukan tempat mewah jadi ukuran...
Tapi "dengan siapa kita berada" itu yang menjadi taruhan untuk rasa tenang... senang... happy... loved and value to each other...
Kalau saya dapat ke tempat yang saya hajati sekali pun... tapi tidak bersama orang yang "betul"... saya rasa trip tu boring ...

Cerita kenang - kenangan kiteorang
Semak kat SINI

@LotsOfLovesssss ... T.P

Surah Al-Baqara, Verse 25:
وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ كُلَّمَا رُزِقُوا مِنْهَا مِن ثَمَرَةٍ رِّزْقًا قَالُوا هَٰذَا الَّذِي رُزِقْنَا مِن قَبْلُ وَأُتُوا بِهِ مُتَشَابِهًا وَلَهُمْ فِيهَا أَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ وَهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

And convey good news to those who believe and do good deeds, that they shall have gardens in which rivers flow; whenever they shall be given a portion of the fruit thereof, they shall say: This is what was given to us before; and they shall be given the like of it, and they shall have pure mates in them, and in them, they shall abide.


25 comments:

  1. Replies
    1. Tahun lps muda... tahun ni dh tua setahun

      Delete
  2. Bahagia kn dpt kwn2 sebegini? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu anies... diaorang ni macam vitamin kegembiraan dan keceriaan buat saya...

      Kalo ngantok n stress blh cari diaorang :-)

      Delete
    2. kan anies kan ... tengo gambar pun nampak bahagia :)

      Delete
  3. Replies
    1. When we re away from office... then we will be sooo meriah...
      Lbh2 lg kursus yang tak de kena mengena dgn perkara teknikal kat pejabat... hihihi

      Delete
  4. ehehe memang.. sekumpulan manusia yg tinggalkan kenangan yg manis untuk kita memang elok kita kenang kak.. berbaloi =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka ni vitamin kegembiraan saya...

      Delete
  5. yg mana tak menghargai tu kita lupakan ya.. ada hikmah juga jumpa yang sebegitu.. nak ajar kita menilai kawan mana elok kawan mana kureng =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu... utk muhasabah juga... mungkin kita yang tak baik sbnrnya..

      Delete
  6. salam kak bila baca post akak ni, saya teringat kawan kawan time blaja. dulu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... akk ms blajar kt U x best sgt... tak de kenangan terindah sgt... hihihi...

      Kt matrix bnyk juga bnda best...

      Kenangan untuk dikenang dan disyukuri nikmat dari Allah... sama ada sweet sour salty bitter or watever taste it was...
      Kna bersyukur... redha... insaf... n move on...

      Insya Allah

      Delete
  7. Replies
    1. Happening jgn sampai jd pening... hahaha

      Delete
  8. Lumrah manusia bila ada cerita yang sedikit sebanyak terjadi dalam hidup pasti tidak mudah utk dilupa. Sedang yg pahit pun teringat apa lagi kalau yg indah begini. Kalu boleh mahu ia berulang kembali.

    ReplyDelete
  9. SS kena pakai kanta serigala nak nengok gambar kat atas tu...

    ReplyDelete
  10. mesti best kursus ni ... happening semuanya :)

    ReplyDelete
  11. Kenanangan waktu bermain paling indah ketika kecil.. kenangan bersama kenalan dan sahabat ketika belajar huhu..

    ReplyDelete
  12. arriving at your destination tu naper tutup., huhu2 bestnyerr

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)