Friday, March 17, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Lazada Birthday Blogger Contest

Assalamualaikum ... Hydie Odie ... Sapa sini suka shopping online. Angkat tangan ... Yeay kita geng.  sep sikit.  Arena shopping online di Malaysia rasanya baru tak baru sangat.

I started addicted to online shopping since 5 years ago ...
Asal stress je shopping online. Ha ha ha... terapi stress katanya.  
Dan kebetulannya,  LAZADA Malaysia sedang meraikan ulang tahun ke 5 nya pada Mac 2017 ni ... Maka berlangsunglah 

Lazada Birthday Sale
dari 22 - 24 Mac 2017 (save de date uols) 
90% diskaun katanya...

Huhuhu... standby depan pc/ tab/ phone masing-masing k.  Masuk je 22 Mac - berdesup pergi beli.  90% okay ... 90% ...

Sempena birthday ke-5 ni - LAZADA menganjurkan ...

The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm).
Don't missed it girls ...

Jomlah kita memeriahkan contest ni.  Semoga ada rezeki untuk menang.  Insya Allah. Aameen.

In conjunction with this LAZADA run some sort macam survey lah.
Blogger yang menyertai Lazada Birthday Blogger Contest perlu jawab 4 soalan berikut. Lets cekidout ... 

Q1 : What do you love about Lazada Malaysia? 
For those shop with lazada ni - memang tau lah lazada ni one of online shop yang besar dan reliable.  Ko ingat confident nak beli barang elektronik secara online? Hanya di Lazada beb... Hanya di Lazada...
Shopping online di LAZADA ni - Insya Allah selamat.  Barang yang di order selamat tiba dengan sejahtera.  Dah lah beli masa harga murah.  Kualiti yang diterima juga baik. So ada ketenangan hati ketika membeli belah di situ ye. Hihihi .

Q2 : Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 

Kalau ikutkan ada 300 produk yang nak beli ... wish list gittew. Tapi janganlah begitu yer dak? Kelak menangislah wallet ku. Hihihi.

Top 3 product yang berada dalam wishlist buat masa ini ialah ...

Produk pertama :
Apple MacBook Pro13.3" Retina Display MF841ZP/A (i5 Dual core-2.9GHz, 8GB, 512GB, Intel Iris, OS X El Capitan) FREE GoPro Hero 5


Kenapa saya perlukannya? Beli MacBook dapat FREE Go Pro Hero 5.  Haaaaa dasat tak dasat tak. Dasat kannnn. I like.
Spec macBook ni adalah bagus sebab saya suka nak edit2 gambo cantik ni.  Dapat pulak free GoPro Hero 5. Apa lagi ... makin rancaklah bergambar kita ye.

Produk kedua :


Kenapa saya perlukannya? Sebab saya dan ibu saya suka masak.  Dan kami sukaaaa Tefal sebab dia tak melekat.  Yeay ... We love tefal - okay itu je reason dia dan saya tak ada lagi tefal wokpan 28cm with lid ni. hihihi. 

Produk ketiga :

Tefal BL142Fruit Sensation Blender(Silver 1-500ml) 


Kannnn dah cakap We love tefal... hihihihi...

Kenapa saya perlukannya?
Senang saya nak blender kurma dan susu setiap pagi.  Sebab sekarang saya diancam sakit perut yang kronik jadi saya sedang ikhtiar minum susu kurma ni setiap hari.
Dengan adanya fruit sensation blender ni - semoga memudahkan urusan saya untuk membuat air yang berkhasiat. Insya Allah.

Q3 : How do you think Lazada Malaysia can improve? 

Errrm. so far so good lah LAZADA.  Cuma penghantaran lah kadang-kadang bermasalah.  Sebab selalu kena self pickup bergantung kepada courier apa yang digunakan.  Macam rugilah bayar kos penghantaran end up kena g self collect.  Lain-lain OK je LAZADA setakat ni.

Q4 : What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 
Happy birthday and bestday LAZADA Malaysia.  Please keep offering us product with good quality at reasonable price.

We will continue support LAZADA Malaysia as long as  LAZADA provide quality products at low & reasonable price. hihihi

... HappY BithdaY LAZADA MALAYSIA ...

Sekian, semoga bermanfaat.

Stay Healthy
Stay Happy
and paling penting
Stay away from trouble.

@loves_nhhas

10 comments:

  1. good luck! dari hari tu plan nak buat entry ni tapi memanjang tak sempat.sibuk apa entah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah.
      aameen. moga ada rezeki.

      cepatlah sal - buat entry.

      suka baca ke kreatifan ur entry

      Delete
  2. wishlist ni harga takde limit ek?patutlah sampai mintak macbook pro. good luck ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah le sal.

      hihihi.

      tapi confirm hadiahnya bukan mcbook tu.

      mc donald pun blom tentu dpaat ni.

      hahaha

      Delete
  3. Good luck..semoga dpt yg diidamkan itu..
    tak bernah lg beli kt LAZADA ni..

    ReplyDelete
  4. wahhh nak macbook gituuuu


    apa2 pun all the best tauuu

    ReplyDelete
  5. shopping online cemana pon... pilih trusted seller...

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)