Monday, March 14, 2016

25 things that make CML happy ...

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ... 

Cik Manisah Lesing (CML) ... adalah satu objek  yang diperakui cantik oleh objek sekeliling beliau HANYA sekiranya beliau senyum dan ketawa. Ntah sapa objek tersebut ntah... yang diperakui dan yang memperakui tu diakui ke tidak keakuannya? Okay fine... pening ... 

Kalau tak senyum, beliau adalah spesis muka ketat dan serious sepanjang masa ... tak tahu kenapa... Sehingga beliau kerap kali dilabel sebagai sombong...  Justeru untuk memastikan CML kekal cantik, CML haruslah sentiasa senyum dan ketawa.  Nak senyum dan ketawa - reseptor di otak kata - kena GEMBIRA.

Sebagai seorang kakak kawasan yang prihatin, My Dear Sis Farah FAMF telah men tag CML untuk mengenal pasti input kegembiraan CML bagi memastikan CML kekal cantik dan jelita gitu ... kah kah kah ...

So lets cekidout ... things that can make CML happy ...

  1. Dapat bangun pagi sebelum azan Subuh ...
  2. Sempat baca al-mathurat dan seayat dua Qalamullah sebelum memulakan hari-harinya ...
  3. Dapat tidur yang berkualiti walaupun sekejap ...
  4. Dapat gaji - ha ha ha ...
  5. Dapat tolong orang yang memerlukan...
  6. Dapat lihat senyuman di wajah orang yang disayangi ...
  7. Sempat "redha"  bila diuji, dan syukur bila dapat nikmat yang Allah beri ...
  8. Memenuhkan peti ais rumah sendiri dengan coklat dan aiskrim kegemaran...
  9. Dapat handbag dan bag baru ... CML loves bag sooo much ... 
  10. Dapat pergi bercuti ke tempat yang disukai ...
  11. Dapat pergi main laut dan tempat sejuk serta tanah tinggi ...
  12. Dapat bawa puan ibu dan encik abah bercuti ke tempat yang mereka suka...
  13. Dapat makan makanan yang puan ibu masak setiap hari ...
  14. Dapat pow encik abah ... ha ha ha... yang ni CML paling suka  ...
  15. Dapat hadiah dari orang lain (kalau diri sendiri beli tak dikira hadiah okay) ...
  16. Dapat hadiah dari rakan-rakan blogger ...
  17. Dapat kad - ucapan, kad harijadi atau apa-apa kad walau tanpa tujuan, yang dapat memberi inspirasi dan motivasi ...
  18. Dapat hadiah dari kak farah famf ... ngeh ngeh ngeh ...
  19. Dapat hadiah dari tunjukajarku sifu scdha sein ... ha ha ha ...
  20. Dapat hadiah dari MyJiran Jari Manis ... hi hi hi ...
  21. Dapat "ikot" SSS dan SJM jalan-jalan ...
  22. Dapat "kejar itik kat Ostrolia" - can make CML gelak dan senyum sampai malam - tengok sini .
  23. Can eat good and Quality food yang cheaper price ... ha ha ha...
  24. Dapat makan kek or cookies yang dimasak panas-panas ...
  25. Dapat pergi belajar benda baru ...
  26. Dapat kawan-kawan yang ngam sekepala - yang boleh terima CML apa adanya dia ... yang boleh sabarkan dan cool down kan CML ...
  27. Terpilih untuk menjadi TX 1.0 dan berkawan dengan TX1.02014 yang awesome itu ...
  28. Dapat pergi Okinawa ngan bebudak senget tapi comel dan hebat tu ...
  29. Dapat pergi shopping tanpa batas (ha ha ha... belum pernah dapat lagi) ...
  30. Dapat men tag korang ... ha ha ha ...

Kau nampak ... gembira punya pasal - orang suruh senaraikan 25, CML senaraikan 30 ... ni kalau bagi peluang lagi ni - 3000 pun boleh ni ...
See people ... we have soooo many reason to smile ... so many reason to be de happiest person in de world ... Carilah kebahagiaan dan kegembiraan itu... Bersamalah dengan mereka yang boleh mengukir senyuman diraut wajahmu...
Hargai mereka yang mengasihi mu ...
Spesis yang melukakan? Tinggalkan mereka ...  Maafkan ... Lupakan ... "la takhaf wa la tahzan ... innallaha ma ana (jangan takut, jangan sedih, Allah bersama mu, Insya Allah" ...

Untuk memanjangkan kegembiraan ... CML dengan gembiranya nak men tag mereka - mereka ini ... SILA JAWAB ... jika tidak surat tunjuk sebab dan surat saman akan dikeluarkan ... ha ha ha...

So uols yang terpilih itu ...



Jawab jangan tak jawab ...


@Loves ... nhhas


40 comments:

  1. Boleh pilih nama Manisah Lesing pulak dah. Ini en abah tahu ke tak ni?
    Dont worry kalau kakak tak buat bermakna adalah surat tunjuk sebabnya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi..
      SS lah ni puncanya kak zakie...

      Delete
    2. lnsyaAllah kalu bunda berkesempatan dan in mood happy bunda akan jawab yer...hehe...

      Delete
    3. Nama itu sangat legend... He He he....

      Delete
    4. SS memanggggg ... ha ha ha

      Delete
  2. Ish ish ish..banyak benda yang buat Huda happy.. mummy pun sama. hehehe Happy Happy Day Huda..muahhssss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy - sila senaraikan senarai kegembiraan mummy... hihihihi...

      Delete
    2. banyak sangat sampai tak tersenari..kikiki :P

      Delete
  3. Dapat hadiah memang syokkk... terutama dr kengkawan blogger yang kreatif ni.. Haiii untungkan badan.. :D

    ReplyDelete
  4. Dapat gaji..hahahahahaahahahahaha... habis gaji..huaaaaaaaaaaa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn ... ha ha ha...
      kiranya sekali je dalam sebulan gembira atas faktor ni...
      ha ha ha... sebab esok gaji dah habes bayo utang...

      Delete
  5. Mummy kejaq itik kat Teluk Intan ja.. la ni dah hantaq wakil ja.. hero2..kikiki Mummy dah semput nak mengejorr..kikiki :p

    ReplyDelete
  6. No.21 tu mummy pun nak ikut jugakkk.... boh dlm trolly bag pun takpe.. keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kata kita culik bag diaorang mummy...
      ha ha ha...

      eh kang diaorang jadi pemerdagangan manusia pulak...

      ha ha ha ... cannot cannot ...

      Delete
    2. Pintu Doraemon mana? keh keh keh...

      Delete
    3. Muat ker Huda... Kalo mummy masuk takut lebih muatan jer.. hahaha :P Over size luggage..kikiki :P

      Delete
  7. SS buat buat tak nampak nombor 19 dan 21 tu...
    * Matikkkk kena lesing... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lastik dah ler... Lesing kejam nau..hahaha :p

      Delete
  8. Cik Sal Munge tu tahu tak nama samaran tu datangnya dari SS? Keh Keh Keh
    * Memang carik pasal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu lah ... nnt kita tanya dia...

      sal ooo sal...

      Delete
    2. hahaha..tau lama dah.munge pun munge lah..hehe

      Delete
  9. kena jg..tag '5 perkara yg paling dibenci' pun belum buat laei...huhu..takpe..lambat2 asal selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS kena tunjuk sebab tak Cik Manisah Lesing?

      Delete
    2. Haruslah... kena surat tunjuk sebab dan surat saman...

      Delete
  10. Replies
    1. Itu boleh diperakui oleh lever brothers... He He He... Dia berangan nak nyoping... Nak beli mende lain tapi dia terservey mende lain... Contohnya... Nak beli kisar buah pastu dia tertengok gopro... Gitew.... he he he....

      Delete
    2. ha ha ha...
      kan...

      alangkah bahagianya kalau dapat 20juta untuk pergi shopping tanpa batasan...

      weeeehuuuuu...yabedabedu....

      Delete
  11. Pheww..byk benda yer yang bg dia happy

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cari alasan untuk happy mak...

      kalau tak nanti stress...

      sebab life is stress lah nowadays mak...huhuhu

      Delete
  12. Semua benda yang happy adalah perkataan 'dapat' hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha...

      betul lah mak.. hihihi

      Delete
  13. hahaha..Insha Allah nanti kte buat.banyak benda boleh buat kte hepi, so mari hepi kan diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. senarai yang compom untuk cik sal:
      1. team bola sepak menang lawan musuh tradisi.
      2. dapat tengok movie.
      3. tak yah drive...

      ha ha ha... okay CML sedang memandai-mandai...

      Delete
  14. #18 - 20 tuh mana aci! Tu dikira sebagai elaboration utk #16 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... mujur kita tak senaraikan sorang2...

      Delete
  15. Alhamdulillah nombor 12 tu kan..,inshaAllah.

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)