Saturday, April 2, 2016

Sampul Kegembiraan 2016... Life is All about Happiness

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ... 


HyedieOdie... Ogenkidesuka minnasan...

Dah masuk bab 4 bagi buku 2016... Apa pencapaian korang suku 1 2016 ni? Aku? Macam dah gagal banyak perkara ... huhuhu... Tabah betul hidup 2016 ni... Ya Allah... permudahkanlah... aamin... 
Sungguh pantas masa berlalu ... Hari ini, CML nak bawak korang jeles dengan ...

Sampul kegembiraan 2016 ... 


It is good to start your day... your month and your year with a good and lovely gift from lovely sister... (gilerz dasat bodek.... keh keh keh )....

Korang ingat tak aku pernah cakap pada "25 akta kegembiraan"  pada item ke 19 ... hihi ... sila buat ulang kaji ye ... ini merupakan antara perkara yang terkandung dalam "25 akta kegembiraan" ...

Nampak ni... pengirim pesan.... "Life is about Happiness" katanya ...


Alkisahnya ... 


5 Jan itu hari ... aku cuti sebab nak uruskan perihal kereta ... tapi pagi tu aku kemas-kemas rumah dulu .... tiba-tiba ada kutukan ketukan di muka pintu orang seru2 nama aku... lelaki pulak tu... owh apakah??? Huhuhu.... sekali.... brother pos laju daaa... hahaha...  fewwiittt dapat parcel ... hahaha ...

Parcel tu dalam sampul besar tak besar sangat tapi besarlah juga sebab sampul tu actually size sederhana je... tapi dia punya kembong gemok... hahaha .... takde gambo ye sebab ada alamat aku kat situ... malas lak nak g blur kan .... 


Dipendekkan citer ... tengok belakang nama pengirim ... aku terus "yes yes yes...  dapat parcel dari SSS...Blogger kesayangan ramai ... Ha ha ha ... kalau si SSS bantai mogok tutup blog beliau ... ramai menggelupur termasuk haku .... keh keh keh ... korang ingat senang-senang CML nak sampai HuaShan? Sebenarya, CML dah sampai HuaSHan tu sebelum si SSS  ni sampai .... helehhhh SSS  ingat CML tak tau ke cereka rama jalan ke syurga tu citer apa ... ha ha ha ... tengok LINK INI ... BUKTI CML dah "sampai"  jalan syurga tu sebelum SSS  sampai .... ha ha ha... #taknakKalah ...

Apa-apa pun ... tahniah kanda SSS  sebab berjaya mengharumkan nama tanah air dengan memakai baju jalur gemilang walaupun tak nampak ... keh keh keh ... eh hari pergi tu pakai jalur gemilang ke kakak? (ter ma lu pulaks... ihik *-* )

Berbalik kepada kisah sampul kegembiraan tu ...


Eksited sungguh... sebab dah tau ada seketul benda yang aku nantikan ... iaitu FM customade dari Xi'an ... 



Tenkiu SSS  sebab bawak CML pergi huashan.... THIS IS DE BEST GIFT to start my 2016. 
I letak kat cpu opis... hari hari "jeling" sss... hahaha...

Korang hado ???  Sapo hado ... angkat tangan macam CML...
Sapa tak hado .... ha ha ha... ketawakan dia (evil *-* )

Kau mampu travel jauh-jauh pikul nama rakan blogger yang ntah sapa-sapa ni kenal pun tidak... susah payah lak cari pot terbaek g ambik gambo ...
balik tanah air buat pulak FM untuk rakan2 blogger... kau mampu? Aku errr tak... aku mampu membeli je sebab aku tak kreatif... huhuhu... pegang gunting pun tak berapa nak reti ... senget benget aku gunting... 
(Tapi ada hati pow magnet sheet dari sifu SSS dan SJM ... keh keh keh ... hangpa tunggu na hasilnya ... )

Pastu... bukan itu sahaja .... CML turut menerima seketul bag dari bandung... bag lipat2 macam kipas tu ... uishhhh CML.suka betul bag tu... sapa2 p bandung memang CML nak kirim lah beli sedozen... boleh tak? 

Jap lagi encik abah tanya "abestu abah punya mana? " ayyak... Dalam hati CML pulak <<habes tu... habeslah hadiah angah>>  hahahadoiiii nanges haku...
Encik abah belek-belek sambil berkata "lain kali pesan kat rakan-rakan blogger don't forget to send gift for me too..." ek elee... pulak dah... pastu abah cakap "abah ingat abah pun nak tulis blog lah macam ni"...
Hahaha... suka ati abahlah... hadoiii...
I told encik abah " okaylah FM ni kita share ... tapi kena letak kat fridge umah sini lah... tak aci letak kat kampung ..." ha ha ha...

Parcel SSS ni lah parcel first dari rakan blogger yang I berjaya pick up sendiri untuk pertama kali...sebab abah yang selalu tolong pick up kan parcel... dis time abah tak de kat rumah ... hahaha ....

Bukan dua tu je hadiah CML dapat... macam - macam hado... FM dan key chain dari kota singa (a.k.a rumah ke2 SSS)... kau mampu g oberC sebab nak minum jus je? Kau mampu g oberC pikir 10 minit je terus jalan? Hahaha... Hanya SSS yang mampu .... (hanya engkau yang mampu... taklukkan hatiiii ku .... ececewah... lagu sapa ni ea? Aizat kot) hi hi hi ...

Terima kasih SSS... walaupun masa tu SSS sedang diuji dengan ujian kesihatan ... sampul kegembiraan untuk saya tetap SSS tidak lupakan ... Jazakillah khayr... Semoga SSS sentiasa sihat ... happy ... selamat dunia dan akhirat .... Semoga lepas ni "bawak CML yang sebenar ye" ... hahaha ... Sayaaaaaanggg SSS sebanyak air dilautan...dari bumi pergi ke bulan ... sampai marikh pluto dan seluruh galaksi pastu patah balik bumi.... hihihi... Semoga Allah sayang SSS selalu, mudahkan urusan SSS dan kabulkan doa SSS yang baik-baik, Insya Allah ...


*dapat 3 ketul FM, 2 ketul keychain, sepasang 'kayu makan hiasan', bag kegemaran dari bandung, card - i Love card ...* 

Terima kasih bawak CML naik train laju nak p Huashan ...
Pastu bawak pulak CML ke masjid Xi'an...

CML sangat terharu.... sob sob sob... 
sampai tak boleh nak menulis dah ....

*berhenti secara mendadak*
Sreeeeettttttt .... @loves_nhhas

37 comments:

  1. Sapa tak hado .... ha ha ha... ketawakan dia (evil *-* )
    ni jahat giler... hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haipppp... adik tak boleh kata kakak jahat... nope... tak boleh...

      >~<

      Delete
  2. meh yana ajar cara pegang gunting kahkahakah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboiiii dak tecik ni...
      haipppp ...

      Delete
  3. Bantal mana bantal? Selimut langsir mana? Nak tutup muka.... I is shy shy cat... Kah kah kah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha malu kunun..malu2 kucin la tu..meowwwwww... :P

      Delete
    2. Amboi, sampai nak selimut pangsir bagai! Nyorok balik tetiak tak mo? ;)

      Delete
  4. eh..tengah-tengah baca tetibe berenti mendadak..tanjat I olls

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tekan break emergency... Nasib tak kuar ABS...
      * Tarik tisu.. He He He...

      Delete
    2. Hahahaha SS la ni buat dia tekan emergency break....overwhelmed sangat CML dgn sampul kegembiraan dia :)

      Delete
  5. boleh rasalah kegembiraan huda dalam entry ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Huda hatinya berbunga-bunga..haiii untunglahh badan..kikiki :P

      Delete
    2. Alamatnya satu family Huda jadi blogger penangan hadiah SS ni..kikikiki

      Delete
    3. ha ha ha... iye kan aje mummy

      Delete
  6. alamatnya SS kena standby hadiah bebanyaklahh gamaknya..kikiki :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha... ini pun dah banyak mummy...
      susah payah sss buat...

      iols terharu sangat ...

      Delete
  7. SS dan JM ni rajin sungguh bawak sticker tulis nama blogger sensorang.. kalo mummy sticker kemana.. orang kemana...kikiki :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. samalah kita mummy... ntah ke mana- mana...

      kita pun ada buat salah kat mummy ni... huhuhuhu...
      nnt kita reveal...

      Delete
    2. Samalah samalah. Saya ni jangankan sticker ke mana, saya sendiri pun entah ke mana-mana. Berterabur hahaha

      Delete
  8. Alhamdulillah, murah rezeki :)

    ReplyDelete
  9. Bertuahlah kalau macam ini sebab SS bawa kehulu-hilir sepanjang di sana
    Dia bawa 'hati' Huda ke sana.
    Balik baru bagi ole-olenya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha... ramai juga rakan blogger yang sss bawak...

      #untunglah... sss travel ingat kita...

      Delete
    2. Nak bawak orangnye... SS tak mampu... Orangnya 'high maintenance'... SS semekin makan sebekot jek.. he he he...

      Delete
  10. Dah lekat kt fridge lum? hehe tgk mesti senyum sorg2

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang hua shan tu lekat kat opis.
      yang bandung lekat kat rumah ...

      tapi abah jeles sebab ada nama "HUDA" kat situ ... keh keh keh ...

      Delete
  11. SS dan JM memang rajin hargai reader diorg..tak mcm kita hehe

    ReplyDelete
  12. Murah rezeki nyeeeeerrrrr. Hehehehe !

    ReplyDelete
  13. banyaknya hadiah..'kayu makan hiasan' tu apo kobondo nyo tu ehh..pestime dgr nihh..

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)