Tuesday, August 18, 2015

My 1st birthday gift for year 2015



Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh...

Me velanja orang untuk event ni.
Dan tiba2 hari ni ada orang velanja saya untuk event ni pulak...
Masya Allah...
Alhamdulillah...
Since dis event will be a day b4 sis nohas birthday and a day b4 my birthday ...
Lets just say this as my birthday gift in advance ...

Jazakillah khayr sister yonna...
May Allah bless u for velanja me the tix for this conference...

Actually yonna cannot make it for this event since she need to volunteer for ilm fest.
I want to buy her tix 
(sbb yonna bli at rm100 je - super early price)...
Deal with her since last week... n today she asked "huda sudi tak nak terima kalau yonna belanja"...

Opocot... torkojut den.
Yonna ni aku tak kenal pun...
Rilex je velanja aku kan...
#dejavoo

Hihihi.. jadi jgn takut velanja orang yang kita tak kenal... yang penting niat ikhlas...
Satu hari Allah akan balas dan ganti dengan lebih baik ... tidak di sini... pasti "di sana" kelak ada habuannya buat kita...

Put your trust on Allah.
Alhamdulillah... thank you Allah...

Jazakillah khayr yonna...
May Allah bless you...

Dan ... untuk awak2 semua... jom pergi conference ni...
The Daily Reminder conference.
29&30 Aug 2015 
@PICC malaysia...

Loves@nhhas ...


49 comments:

  1. Replies
    1. Hihi... ogos...
      Jadi spjg ogos kita blh meraikannya ..

      Macam syawal...

      Hihihi

      Delete
    2. amboi ... besday sepanjang bulan nampak :)

      Delete
    3. Huda...your birthday B4 event its mean on 28 ke awal lagi..ehh mana tahu besday sis Nohas lak

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. Haha... salah klu ke kita bagi JM?

      Btl2 math budak huda ni ada masalah...

      Ketara btl kna kembali ke "skolah" dlm masa terdekat ni...

      Delete
    7. SSS... birthday kita ngn sis nohas sebelah menyebelah.
      Mine ... 31st aug.

      p/s... sis nohas.... jom celebrate potong kek sama2...

      Delete
    8. ahahaha...mmg betul SALAH ni...3 kali reply komen yang sama hihih

      Delete
    9. kalau 31 ogos BUKAN lah before event tu kih kih kih...aduh Huda! huda...lesing kang ahahha

      Delete
    10. Eeee betul lah...

      Event tu 29 dan 30 aug...

      30 aug tu - a day b4 my birthday.
      29 aug tu - a day b4 sis nohas birthday.

      Bday sis nohas 30 aug...

      Hahaha... okay my math still ok...
      JM
      ... ni kira soklan tricky lah...
      Hahaha

      Delete
    11. Mengelirukan,..Nasib baik dah clarify betul2 kat atas. Anak merdekalah kiranya ni :)

      Delete
  2. Replies
    1. Adek veradek dalam blogging kot...

      Delete
    2. sis Nohas my sister hihihhi..

      Delete
    3. Haippp JM...

      Sis nohas tu kakak kita lah...

      Tgk nama kiteorg dkt2...
      Bday pun dekat2...

      Kak nohasssss... jom potong kek jom

      Delete
    4. ha'a lah cam kembar pulak ...NOHAS dan NHHAS

      Delete
    5. Akak setiap kali dapat komen, kena tgk betul2 ni drpd Sis Nohas ke Dik Nhhas :)

      Delete
  3. Alhamdulillah. Memberi walau tak kenal! Good job yonna! Happy days nhhas! VitaminSuci.

    ReplyDelete
  4. Special gift yg tak disangka-sangka bawa hati bahagia
    Org kalau nak bersedekah tak kita kenal atau pun tidak
    Keikhlasan itu Allah yg judge - alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak zakie...
      Alhamdulillah

      Delete
  5. Alhamdulillah...niat yg baik, in shaa Allah, dibalas baik jg...

    Tq for inviting me to this conference..but cannot make it..

    ReplyDelete
  6. bestnya dapat besday awal ... especially something yg huda memang suka :)

    ReplyDelete
  7. eh ... a day before 29 ke 30? besday huda tu? :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, rezeki Huda orang belanja :)

    ReplyDelete
  9. Birthday present yg sgt2 tinggi nilai manfaatnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...

      Semoga bermanfaat...

      Insya Allah.

      Delete
  10. Alhamdulillah rezeki tu ada org belanja on your besday..psst..siapa Yonna yg pemurah tu...leh kenal tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yonna... personaly i dont know her.
      But she is in volunteer team.

      So mngkin pernah terserempak tapi saling tidak mengenali...

      Haishhh glamer dah yonna ni.
      Hihihi

      Delete
  11. sis JM x boleh join sbb on that date 29-30 ogos dah ada program...surprise!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke mana pulak tu...
      Jgn ckp g holiday ngn sss or sis nohas...

      Ini tidak adil.... huhuhu

      Delete
    2. eheheeh....jalan-jalan dalam msia je...SSS dan SNOHAS x ikut

      Delete
    3. Bestnya Sis JM jalan lagi! Patutlah SS dedicate lagu baru2 ni pesan supaya Sis JM selamat utk trip yg seterusnya :)

      Delete
    4. ohh...ye ke? alamak!!!! jap nk tgk

      Delete
    5. Mana saja lah JM ni... dh mcm YB melawat kawasan... hihi...

      Delete
    6. Luas betul kawasan YB yang seorang ni :)

      Delete
  12. Wah huda, akk ucap sanah helwah utk besdaymu yg tk diketahui tarikh sebenarnya, moga diberkati Allah selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahumma aamen.

      Jazakillah khayr kakak ku

      Delete
  13. Dan moga cepat juga bertemu jodohnya, aminnnnnn

    ReplyDelete
  14. Huda, akak dah emel Huda dah :)
    Akak pun nak wish happy birtnday in advancelah sebab tak tahu dgn jelas birthday Huda bila. Dr awal bulan dok main teka-teki hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. besday cik huda kita tu kalau x silap sis JM on 31 ogos...merdeka day

      Delete
    2. Maka nya dah tahu... sila gantung banner kat pintu rumah masing2 ketika hari kejadian ye... hihihi... bendera malaysia jgn lupa tau...

      #sehatiSejiwa
      #iLoveMalaysia...

      p/s: my middle name is "freedom" (in arabic lah)... hihihi...

      Light n guidance of the freedom...
      Cahaya... petunjuk... kemerdekaan...

      Gitu katanya...

      Delete
    3. Sedapnyaaaaa nama!
      Akak 'kegembiraan di perayaan' hikhikhik kalau 'ain tukar alif, 'kegembiraan keberuntungan' ;)

      #sehatisejiwa

      Delete
  15. Assalamualaikum,
    Sanah helwah ya habibi.
    Semoga Allah beri kesempurnaan dan rahmat dalam apa jua yang dilakukan.
    Panjang umur, rezeki yang halal.. dan kalau masih solo.. cepat-cepat la jumpa soul mate..

    Ameennn ya rabb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahumma aamen...

      Jazakillah khyr kak sham

      Delete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)