Thursday, April 7, 2016

Great Ocean Road, Australia - apa yang best sangat tu?

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ...


Betullll ... Ada orang tanya ... apa best nya datang jauh-jauh ... drive jenuh jenuh ... nak tengok batu je? Batu ? Apa Malaysia tak ada batu ke?
Apa yang best sangat dengan Great Ocean Road Australia tu yang susah payah sangat pelancong heboh nak pergi tu? 

Hmmm nak tau apa yang best?  Meh nak bagitau satu rahsia ... 



...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

...
 Kau tengok teaser ni ...






gambar kena langgar dengan Ju On... mana datang dark spot ni...
sakit hati ku... hu hu hu...





(Atas big camera)

(Bawah Phone camera)




yang ada dark spot ni semua big camera ... camna nak clean up ea?






Apa-apa pun ...

CML syak GOR ni best sebab .....
 ada CML lah ... ha ha ha ....



jawapan nya ... sebab SAYA 

nak tengok keindahan alam ciptaan Allah ...

nak didik hati dengan kebesaran Allah ...

berjalanlah, bermusafirlah ... lihatlah keindahan alam... yang diciptakan bagi mereka yang mahu berfikir... Insya Allah ...


NOTA : Gambar ini 100% hasil bidikan CML and my chef adik.  Hakcipta terpelihara. 
Boleh copy & paste dengan izin.
Sapa ambik tak minta izin, tak back link - dosa tau ... ayooo tak tahu ...

Okay ... bersambung ... 
sedang mengumpul mood untuk hapdet blog ...
merudum pada skala negatif ... 
All recent hapdets were re-post entry ...

28 comments:

  1. jeles..jeles..langit biru!huda, nanti entry kte nak link sini boleh..gambar huda cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh dear ...
      u nak copy picture pon boleh ... nak i emel kan tak?

      hi hi hi...

      ni kalau print buat fridge magnet ni ... retailer tak leh cari makan ne...

      #PerasannyaSaya ...

      Delete
    2. hahaha..jangan.kang ada permintaan, kena buat

      Delete
  2. great ocean road memang best!tak puas tengok sebab cantik sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan sal kan ... masya Allah... subhanallah ...
      #NakMasukSyurga
      Syurga mesti lagi cantik... Ya Allah... semoga ada tempat untuk kami di syurga firdaus Mu, Ameen Ya Allah.

      Delete
  3. GOR memang best..Boleh le teman ke sana lagi. Ada Dr Nassier di sana nanti. Sekarang tengah autumn. Adik kerja kat sana ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi... untung tuan mkl... blh g lagi...

      All de best utk Dr Nassier ye...

      Harap2 sy pun dapat ke sana lagi... Insya Allah...

      Adik sy dpt kerja hrtu ms kt sana tp dia minta branch KL... so balik kerja kt malaysia... :-)

      Delete
  4. Replies
    1. Asal snap je mak...

      Panas... silau mata hitam ku..
      hihihi

      Delete
  5. Jenuh scroll nk tgk teaser..lap peluh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peluh kat jari je kan mak kan kan kan...

      Delete
  6. Replies
    1. Hahaha boleh kan? Saya nak dua bentuk!

      Delete
  7. wahh..cantik alam ciptaan Ilahi..cantik hasil bidikan CML and chef adik..entah bila nk sampai ke sini..boleh kot XML jd travel guide..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Insya Allah...
      jom kak nohas jom

      Delete
  8. silap tekan..CML lah..sorry..

    ReplyDelete
  9. Cantiknya gambor batu2 yang terpisah dari tempat asal...x boleh bayangkan camna ia terjadi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama dah ni kak... tu antara batu yang tinggal... mungkin kalau kita g 10 tahun lagi 12 appostle tu dh tinggal 10 je.

      Delete
  10. Indahhhhhhhhnya. Dok sini tak nak baliklah :)

    ReplyDelete
  11. Suhu tinggi dak kat sana, CML?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepanjang berkali2 saya berulang ke melben dr tahun 2012 ... akhirnyaaa pada last visit saya berada pada suhunya yang paling panas 40 ke 43 darjah... huhuhu. Terbako muka kak... berbelang dah macam zoro.

      Delete
  12. Kalau Melbourne vs NZ mana kos lagi mahal? Nak plan trip for my parents.. Confuse between these two..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course lh NZ lbh mahal. Yg buat mahalnya flight ticket. If u can discount tix...i suggest g NZ sebab NZ sangatttlah indah dan cantik. Currency lbh rendah dr australia ... cost kt sana lbh kurang sama je ngn ausie ...

      Errr i Opt for NZ lah...

      Btw... uncle n auntie need accompany tak? Ha ha ha ... i can be a good tourist guide ... hahaha #perasan

      Delete
    2. ***if you can GET tix with discount price (typo -sowy) #jarigemok

      Delete
  13. subhanallah view yg sgt ohsem..mmg berbaloi drive jauh..

    ReplyDelete
  14. entah bila my turn nk tgk view ni depan mata huhuh

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)