Wednesday, April 27, 2016

When Diva went for Holiday : Jungle Trekking to WindMill and Long Beach chillex

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ...

HyedieOdie ... Ogenkidesuke minna san ...
Okay without further ado let us continue our vacation to Pulau Perhentian Malaysia ...
Lokasi kali ini ... CML dah bagitau siap - siap kat tajuk ... untuk mengelakkan kecaman daripada rakan blogger kesayangan (sedang bodek mak) iaitu blogger azaleania or we call her MAK dari lenguh jari jemari beliau untuk scroll ...  Ha ha ha... Maka... CML tak mainkan perasaan mak kali ni ...
CML nak tambah RACUN percutian je kat mak ... ha ha ha... Jom mak ... 

DAY 01 : 8 April 2016 (3.00 petang - 6.30 petang)
Lokasi : Long Beach and windmill, Pulau Perhentian.

Sambungan dari kisah "When diva went for holiday" tempoh hari ... sambil kami makan, Akim and Su tengah membetulkan kunci pintu bilik kiteorang ... Borak - borak dengan Akim, dok tanya dia since DAY 1 - free and easy, apa aktiviti yang patut kami buat ... #MukaNaif...

So Akim mencadangkan agar kami ke windmill dan Long Beach petang ni ... Dalam hati .... 
Yeayyyyy nak pergi windmill - sebab dah google rupa pemandangan kat windmill tu... Subhanallah ... sangat indah ... tapi ... ada tapi dan habuannya ... Sebab orang tua-tua kata ... bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian ... ha ha ha... sila lah baca sampai habis yer... 

Dalam CML dok google pemandangan windmill - CML lupa nak google pemandangan long beach - so seriously saya tak ada prediction or bayangan bagaimanakah rupa long beach tu ... saya hanya bayangkan - Okay pantai ... ha ha ha ... lagipun dapat pergi laut kan terkandung dalam 25 AKTA KEGEMBIRAAN CML pada klausa no 10 dan 11 ... 

Akim cakap pukul 3.30 petang dia arrange kan bot untuk kiteorang ke long beach beserta dengan tourist guide i.e. SU ( kakak Akim) ... 
Owh untuk ke long beach ni ... kalau nak trekking dari Kampung Nelayan pun boleh kalau tak silap ...  tapi walaupun CML sedang dalam #misikurusCML2016, tapi CML tak adalah ekstrim nau nak trekking dari kampung nelayan ke long beach .... JAUUUUHHHHH .... bagi CML lah ... hi hi hi... Tapi ada je bebudak laki yang wat trekking - tak apalah depa gagah ... ha ha ha ... 

So kami naik boat lah - tambang rm20 per person pergi balik ... mahal ke murah? Bagi CML murah ... sebab CML tak suka berkira ngan bangsa dan seagama sendiri ... hi hi hi... 

So ... JOM layan...   When Diva went for WindMill and Long Beach




Sebelum ke long beach ... meh layan wefie dulu ...


#BilaACHIKfeeling


Subhanallah ... rindu air kaler green turqouise ne... Masya Allah ... Indahnya Ya Allah ciptaan MU...

Ya Allah - jadikanlah kami ini hamba-hamba MU yang sentiasa mensyukuri nikmat MU... aamin

on de way to Long Beach, Pulau Perhentian (Kecil)




Divago akhmar, Divago kRIn and Divago Achik ...
CML test power sebab nak dok belakang dekat driver boat... he he he... 



Okay tu dia ... nampak dah pantai ... Itulah Long Beach Perhentian kecil ye anak - anak semua ... 



Brother boat kita hari ni ... lupa dah nama sapa tah ...
tapi muka beliau macam pelakon aman graseka yang dalam citer CINTA KITA - lakonan sofea jane tu... hi hi hi ... 


Ni ha view dari Long Beach ... cantik sangat - Masya Allah ... Subhanallah ... 

Sebab cantik rasa setiap langkah nak ambik gambar ... 
Sampai brother twin "aman graseka" tu cakap ... "patutnya nak naik windmill tu 30 minit, kalau macam ni punya gaya bergambar, 3 jam belum tentu puan puan sekalian sampai ke windmill" ...
Hambek kau - baik punya perli ... hi hi hi ... 






tolong lah faham ... cantik sangat ... Masya Allah ...

kami TER PAK SA bergambar ... hi hi hi ... 


Jalan sampai kat pokok - pokok tu ... 

ikut brother twin "aman graseka" ... sampai le kat gambar bawah ni ... 







Ye anak - anak ... nak ke windmill tu kena menempuh "jungle trekking" ... 
CML tak sangka lah jauh bebeno weih ...


Masa naik steady lagi ...
dan hanya CML je bawak air mineral 500ml ... memang tak terfikir langsung baq ang kena trekking sejauh ini ... hahaha or at least kami rasa jauh ke tak tau lah ...

Share lah minum air tu ... berapa kali stop... tu pun cuba jimat air ... ni sapa buat bisnes jual air kat atas windmill tu untong weih... hahaha ... 
padahal kat long beach tu ada je jual mineral water botol 1.5L rm3... 
Tak terfikir lah pulak trekking betui2 ...


Lama jugalah divago berjalan ... 
Siap ada short cut "lubang tikus" ...

Jalan punya jalan punya jalan ...
Ehhhh baru sampai sini? 


Bersambung .... Insya Allah ...
Hi hi hi .... jangan marah ...

@loves_nhhas... 

Day 1 : Departure & Arrival 
Day 1 : Diva ber jungle trekking & Long Beach
Day 1 : Windmill & Long Beach trip
Review pakej bajet dan murah at Sealife Inn

45 comments:

  1. salam kak huda , terkedu , subhanallah cantik nya pantai dia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay sila ter ke du...

      bila yana nak p... bukan yana orang ganu ke?
      hi hi hi ... jom ...

      Delete
    2. selalu orang dekat yang tak sampai..hahaha

      Delete
    3. Sal dah sampai redang ngan tioman tak?

      Delete
  2. Seronoknya pergi pulau. Nak kena pergi pula macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye cik manggis... sila lah pergi .. bestttttt

      Delete
  3. Assalamualikum huda
    Jeles maktok tau huda ke pulau
    Huhu + sedih jugak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa mak tok sedih? ala jangan sedih sedih ...

      jom saya bawak kak noor ke sini jommm...

      upah dia blueberry cheese tart je kak ... hi hi hi

      Delete
    2. kalau ada upah, nak join gak lah..hehe

      Delete
    3. Ha ha ha ... jom sal jom

      Delete
  4. terpaksa bergambar ye. heheh tapi memang cantik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer mommy ... TER PAK SA...

      hi hi hi ... cantik sangat ... rindu nak pergi lagi ...

      Delete
  5. Cantekkknya gamboooo.. mummy is jeles hokay.. mummy suka pantai..

    ReplyDelete
  6. mestilahh kena trekking kalo nak
    pi tempat yg cun! baru feel dia lain sikit...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Haaaa yg ni i suka #hudacomel...

      Tenkiu pink mumy yg gojes...
      hihihi...

      Delete
  8. Wow Aman Graseka yg dok pulon kejaq Sofea Jane tu ka... tudiiiaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak-budak sekarang tau ke cite ni mummy?hehe

      Delete
    2. Confirm tak tau... ! hehehehe .. Dorang tgk avengers je la ni

      Delete
    3. Hihihi... tetiba rasa nk cr blk citer cinta kita tu ...
      hi hi hi...

      Delete
  9. Banyak gak tempat best kat Terengganu ni kan.. ciann mummy tak pernah pi Pulau2 best mcm ni... T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom mumy... i sudi temankn mumy... hihihi

      Delete
  10. Wow terpaksa amek ea.. biasalahh kadang2 kawan2 pun terpaksa jugak bila kita hala lense... kah kah kah:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, nanti kawan kecik hati plak..haha

      Delete
    2. Kaaannnnn... i lh kawan yg "terpaksa" itu... kih kih kih

      Delete
  11. Mak aihhh jernih nya ayaq dia..,

    ReplyDelete
  12. cantiknya..kaler hijau turquoise..adakah windmill tu mcm kt Holland?? cepat2 sambung, malas nk google..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain sikit rupa windmill dia..tolong jawabkan..haha

      Delete
    2. Ha ha ha... tak pnh g belanda sis nohas... so i dont know ... hihihi... nnt kita share ye...

      Delete
  13. gigih ye, trekking pakai selipar je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... naik okay lah pakai seliper... tunggu drama bila nak turun nnt ye... hihihi

      Delete
  14. Adeh baca sampai habis mengharapkan dapat tengok seketul windmill tapi takdak pulak.. Haha takpa2 tunggu next entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha... cml ingt kn cml mainkan perasaan "mak" je... rupanya MD pun ter main juga....
      kih kih kih...

      Sabaq sat naaaa.... tungguuuuuuu...

      Delete
  15. Bior CML je yg lenguh kaki trekking..kita xnk lenguh jari scroll hehe

    ReplyDelete
  16. Mak tak kecam tp fahami blogger org tua sepertiku ini

    ReplyDelete
  17. Jernihnya laut kt Long beach tu..mcm kt carribean je..baru nmpj indahnya ganu kite

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah g carribean...

      Waahhh mak dah sampai ke... hebatnyaaa

      Delete
  18. suka tgk air laut biru kehijauan tu....subhanallah

    ReplyDelete
  19. rm20 sorang..kalau rasa mahal anggap je sedekah baru x rasa beban di hati

    ReplyDelete
  20. long beach tu mmg cantik...4 org model tu pun sgt cantik!

    ReplyDelete
  21. aritu opismet pegi tp x de plak diorg cite psl windmill ni... mmmm kn tanya blk ni ;-)

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)