Sunday, May 1, 2016

Sampul kegembiraan 2016 - Bab 2

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ... 

HyedieOdie ...
pejam celik pejam celik ... Dah bab 5 / 2016 ...
astaghfirullahaladzim ... cepatnya masa berlalu... kurang lebih seminggu kita akan sampai ke bab 8 / 1437H i.e. bulan Sya'ban ...

Semoga kita semua diberkati di bulan Rejab dan Syaban ini dan semoga Allah sampaikan kita ke bulan Ramadhan yang kita rindui ini dengan penuh keberkatan, rahmat, keampunan Nya serta diberi jaminan pelepasan dari api neraka ... aameen... 

Apa pencapaian korang dah masuk bab 5 ni? Haaaa... bagi aku 2016 ni hidup semakin mencabar ... kadang-kadang rasa putus asa tu memang sangat menebal ... susah nak move on ... tapiiiii... ada rakan blogger kesayangan ramai ni pesan ... " The Best Way to get something done is to BEGIN" ....

Kalau dah mula ... mesti teruskan sampai selesai ... sebab everyday is de new begining of de life gittew konsepnya ...

Terima kasih kakak rapunzel kawasan kerana memahami akta kegembiraan saya pada klausa 16,17 dan 18 ...

Haaa lupa lettew ... 30 Akta kegembiraan I... G click akta kegembiraan buat revision... haipppp biasa dia tau ...

Haaaa ni nak citer ni... di kala hati gundah gulana dengan keserabutan kehidupan .... pada 2 Februari 2016 aku sekali lagi menerima seketul item yang dipanggilakta kegembiraan ...
Seriously buat aku gembira ... sampai ketawa ... tengok kertas pembungkus pun dah nak gelak ... ha ha ha comel tau ... 

Meh meh meh ... aku nak sembang nak tayang sebab aku tau korang tak dapat ... Ha ha ha ha ha ha ... 
(Tak sia2 aku tangguhkan entri ni sebab dengan mengingati peristiwa 2.2.2016 haritu pun aku boleh tersenyum sendiri ni ... hi hi hi... 

Baiklah ... pada 2.2.2016 itu hari ... aku dapat parcel dari blogger famous kesayangan ramai tak lain tak bukannnnnn..... 

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Yeahhhh penat scroll? Ha ha ha ... jangan marah ... nanti pak aji bakhil "jual" korang...

i received bundle of happiness gift from my lovely sister Farah from de famf rapunzel tower 

Macam-macam kita dapat ....
korang hado??? Nan hado kan kan kan...
#apsalakubuliorangni...

taraaaa... kita dapat ni ... 
tak tau korang panggil apa - aku panggil pin tudung ... kisahnya ... last year aku nampak kak farah dok tayang dia buat benda2 ni nama apa ke kak farah ... lupa dah... rupanya kak farah nak letak "tali" cam errr kakkk tolong tak reti nak citer apa namanya - cari entri tu tak jumpa pulak... hu hu hu ... tapi dipendekkan citer aku buat lawak cakap "akakkkk kita nak yang bentuk love tu tapi nak buat pin tudung...
hi hi hi... dah lama dah mintak #denganTakMalunye... hadoiii ... dah lupa dah pun pasal tu .... ehhhh tetiba awal tahun 2016 dapat sebagai hadiah tahun baru .... hwaaaa gumbira nya .... 
jazakillah khayr akak... mmmmuaaah banyak ...

Korang mesti tak dapat kan ... ha ha ha...
#bolehlahberlagaklebih... 

Taraaaaa .... 

Bukan tu je aku dapat ... 
haaaa kak farah juga bijak meraih pahala ...
dari Februari 2016 tempoh hari ... zikir-zikir ni menemani perjalanan aku setiap hari ...
Qutul Qulub by Ustaz Amal ...
Masya Allah ...
dengan mengingati Allah ... hati akan menjadi tenang ...
jazakillah khayr kakak kesayangan ...
semoga Allah sayang akak selalu ... diberi kesihatan dan ketenangan ... dimurahkan rezeki yang diberkati ... dan semoga Allah merahmati cekebon juga ... serta beri cekebon kegembiraan dan kesihatan yang baik selalu ... insya Allah .... Aaminn...

Saya letak mentera ni kat sini sebab setiap pagi saya akan jengah tempat ni ... Saya akan senyum sambil berkata 
"Berusahalah ... Allah bersama orang-orang yang benar ... orang yang berusaha ... ikhlaskan hati Huda - You must get things DONE .... mesti ... kalau kau tak mulakan kau takjan siap ... bila kau tak siapkan dengan baik nanti "orang caras" kerja keras yang kau dah mulakan ..."
Life is hard if we make it hard ...
Life is short ... live it sweet ...
Life is sweet and bless if we put trust on Allah ... insya Allah
#berusahalah ... 
(Abaikan kesepahan ittew)


~Sama sama kak farah~ 
hi hi hi ...


Sayaaaaangggg kak farah ...

@loves_nhhas

37 comments:

  1. Saw the present from kak Farrah on your Instagram :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi hi hi... malu tul... boleh lak main mintak2...

      Delete
  2. ingat lagi..happy bila dapat hadiah dari rakan-rakan blogger kan? cantik!pandai kak Farrah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus... i bg Sal 5 bintang...

      Best student sal ni...

      Hi hi hi

      Delete
    2. Apsal Sal dapat 5 bintang?! Apsal?

      Delete
  3. semoga dipermudahkan urusan ye Huda..kita pun sibuk sikit, ni lah baru merasa nak bukak blog..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun sibuk lately,..rasa cam tercabut badan! Adik2 kalau rajin free meh datang tolong akak meh!

      Delete
  4. cantik pin tudung...handmade lagi..

    ReplyDelete
  5. Ayat " Akta Kegembiraan " tu buat mummy tersenyum.. sweet je bunyi dia ! nanti mummy nak pinjam la.. hahhaha

    ReplyDelete
  6. Bestnya.. dapat gift dari orang kreatif seperti Farah ni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opkos... dapat hadiah is awesome... hihihi

      Delete
  7. Macam best je Zikir tuk santapan jiwa tu.. nanti nak carilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt kita pos kat mummy... nak tak

      Delete
  8. sweet... sy ad mcm2 design collection pin tudung mcm ni... mmg dr dulu minat kumpul pin pjg mcm ni..skrg ni siap ada penutup lg kat hujung pin tau...sgt cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... so sis husna... bila nak hadiahkan pin shantek tu kat saya...hi hi hi #sambilbuatmukacomel

      Delete
  9. Org-org yg kreatip sesuai buat benda comel gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org tak kreatip... tapi comel ... memang suka terima benda2 comel ni ... ha ha ha ... boleh gitu mak

      Delete
  10. Kalo kita org tgk tulisan dari luar pun dh ngeri..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan mak... sama lah dengan kita... hihihi

      Delete
  11. Perghhh! Cik manisah pakai SK-II ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Botol je... dlm tu bedak sejuk je... ha ha ha

      Delete
    2. Akak bedak sejuk pun takdak!

      Delete
    3. SS botol SK-II pon tak de... Botol kicap pon tak de...

      Delete
  12. Akak gelak2 baca entri ni. Hadiah pun leh sambut anniversary eh? Sayang cik manisah gak!

    ReplyDelete
  13. skII.. untung laa dapat hadiah.. hehe

    ReplyDelete
  14. Nyampah nama SS tak de kat pasir.... Majuk lagi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS... tipu dosa tau tau tau...

      Hmmmm

      Delete
    2. Eloklah tu,...seorang mogok tak dapat ikut pi Darul Ridzuan, seorang lagi majuk nama takde atas pasir...bukan nama SS dulu ke yang dilakar CML?

      Delete
  15. sis JM pun byk dpt something big from kak farrah ko tu so x de lah nk jeles sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayat sis Jm memang ayat orang tak jeles hahahaah

      Delete
  16. tp part yg paling melukakan hati...nama kita se atas pasir..ok bye! heeeee

    ReplyDelete
  17. best nyerrrr dpt hadiah...cun plak tu ;-)

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)