Tuesday, May 3, 2016

Sequel Kau Aku Kita - ke Windmill and Long Beach Perhentian Island

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ...

... sambungan kisah "When Diva went for holiday - jungle trekking to windmill and long beach"  ...

Setelah bersungguh-sungguh trekking ...







Setelah mengalami "catuan bekalan air" ... ha ha ha ...



Akhirnyaaaa ... inilah dia rupanya "windmill pulau perhentian" ...
Kih kih kih ...
ianya merupakan Stesen Janakuasa Sistem Solar / Angin Hibrid Pulau Perhentian ...

Tapi Su cakap windmill ni dah rosak ... 
ntahlah ... 

Dah penat-penat trekking ... moh le kite bergambo ... ye dak ...

Belakang papan tanda tu kawasan berpagar ... sebenarnya motif kami ... bukannya windmill ni... tapi view di sebalik windmill ni ... korang kena pusing keliling pagar tu ... 
tapi masa kami p... "pagar tu dah berlobang" - alaaaa style korang lobangkan pagar sekolah untuk curi-curi lari dari sekolah time muda-mudi dulu... haaa ingat tak? Hi hi hi ... 

ni ha lobang nya ...
ish ish ish ... sapo punyo kerja ni weih ... 

Dah alang-alang pagar tu dilobangkan ... kami pun apa lagi ... taraaaa ... masuk lah bergambo ... dan ini juga merupakan short cut untuk ke "destinasi sebenar" ...


...
...
...

Subhanallah ... Masya Allah ...
sampai akhirnya ...
syukur alhamdulillah ...
Allah rezekikan kami sampai ke sini dengan selamat ...
Haaaa... inilah tujuan nak ke Windmill pulau perhentian ... sebab nak tengok pemandangan ni....
Subhanallah ... 
Semoga Allah jadikan kami ini hamba2 Nya yang bersyukur ... insya Allah... Allahumma aameen... 






Jom ... turun lagi ke bawah ... 










Gambar kat sini beratus banyaknya ... 
tapi aku tak tempek semua ... kot karang pengsan pulak korang ... kih kih kih...
langsung kena boikot blog picisan aku ni ...

Setelah lebih sejam turun naik tangga tinggi ni bergambar ... bekalan air pun tinggal seteguk ... maka moh le kita balik anak-anak sekalian  ...

Dongak ke belakang ...  hoishhhh tingginya nak naik ... #nanges...


Dah alang-alang "menceroboh" tu ... bergambarlah sepuas hati ye ... hihihi...

tata windmill... 
ada jodoh kami mai lagi naaa... Insya Allah...


Ha ... ini "ubat" bila turun ...
patutnya bila turun lagi laju ... 
tapi kami sebaliknya ... sebabbbb.
kRin ngan akhmar pakai selipar ...
ha ha ha hadoiii ....
licin nak turun baq ang ...
maka kami turunlah pelan-pelan pegang tangan #frenshipUntilJannah ... insya Allah ...



 
Nampak je pantai... nampak je laut ... sawan dah kiteorang  ...

Lupa lak tengah dahaga ... kih kih kih ...




Toleh-toleh... hilang pulak si akhmar ngan kRin ... rupanya p "melukis pasir" ...
Tu lah seliper bertuah si Krin ngn akhmar ... selipar akhmar hilang keesokan harinya kat chalet ... so ni gambar terakhir selipar akhmar #tinggalKenangan.
aku harap akhmar tak suruh aku iklankan dalam blog untuk cari selipar ni... hihihi jangan marah akhmar... gurau je ...
ni maknanya akhmar akan datang perhentian lagi dengan kiteorang... Insya Allah ... Allahumma aameen...






Sementara kRin ngan akhmar pergi "conteng pantai tak ajak kiteorang" ...😉
kami pergi "Chillout cafe" ...
Order sebotoi besar mineral sejuk RM3 kot if tak silap... ngan air tembikai ni (akhmar punya - tapi kami pow juga ... tenkiu darling ... hi hi hi) ... mahai ni... RM8.90 if tak silap aku ... sebab dia mahal ... meh kita abadikan gambar dia camni ...


Balik tu ... brother twin aman graseka tu kot yang bawak bot ... ntah tak ingat dah ... dia tak berentikan kiteorang kat jeti kampung nelayan... dia berentikan kiteorang kat tepi pantai ... depan masjid ... maka kenalah kami terjun dalam air ... hihihi ...


Kiranya habislah aktiviti kami hari pertama di Pulau Perhentian ...
Malam ... makan sotong celup tepung kat kampung ... sambil layan suasana meriah di Kampung Nelayan ...

Subhanallah ... rindunya trip ni...
Divago girls... aku rindu korang...
mmmuahhh... 
Tengs for dis lovely trip ya girlfrens...
ada rezeki kita p holiday lagi ... insya Allah...
jangan serik jalan ngan aku naaa...
Hi hi hi ...sayangggg korang ...

Habesss Day 1...
Bersambung kisah hari ke-2 ...
Insya Allah ...
@loves_nhhas...


Day 1 : Departure & Arrival 
Day 1 : Diva ber jungle trekking & Long Beach
Day 1 : Windmill & Long Beach trip
Review pakej bajet dan murah at Sealife Inn

29 comments:

  1. Subhanallah! Speechless tengok view laut biru yang cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak kak... pastu kat malaysia lak tu... hihihi...

      Delete
    2. Itu yang mahal tuh! Tak yah cuti jauh2. Kat Malaysia pun ada stunning & breathtaking views :)

      Delete
  2. Errr,..Cik Manisah,..masa sekolah dulu akak tak buat lobang kat pagar eh,....sebab kalau akak nak loloskan diri, adalah lebih baik akak robohkan pagar tu terus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha... kita tukang inspect pagar kat skolah yang kena lobos ... hi hi hi... tak sangka akhirnya dah tua2 ni kita pun illegaly guna lobang ni... ha ha ha... harap cikgu disiplin tak baca entri ni...

      Delete
  3. Nak minta izin,..nanti nak tunjuk gambar ni kat bebudak Form 3. Diorang belajar ni pasal kincir angin ni semua untuk bab sumber tenaga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila2 ... tapi gambo kita ambik tak cantik... hihihi...

      Nnt kita share picture kincir angin lagi kat akak...

      Picture solar panel kat perhentian ni saya lupa pulak nak g ambik... huhuhu

      Delete
    2. Ni pun dah cukup cantik dah, dik. Bebudak ni kalau harap tengok gambar buku teks/buku rujukan,...kurang feel katanya ;)

      Delete
  4. Subhanallah, cantiknya view..berbaloi-baloi mendaki, bercatu air minum...ada dua je ke windmill tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah kak... ada 2...

      Pastu depannya ada panel solar

      Delete
  5. cantiknya view . berbaloi penat lelah panjat tangga. tengok gambo je pun dah rasa penat . ehhehe

    ReplyDelete
  6. Subhanallah, cantik sangat-sangat! Saya memang teringin nak ke Perhentian or Redang. Showed your Instagram pictures to my sisters untuk buat dia pun teringin sama dan tolong plankan percutian kitaorang. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... bagus2...

      Tp bila awk nk plan vacation utk kiteorg ke canada?

      Hihihi...

      Delete
    2. Nanti Farah planlah vacation ke Pulau Perhentian. Akak sampai sekarang tak abis kagum lagi dengan view laut cantik

      Delete
  7. perhentian ni memang cantik..rasa nak pergi tiap-tiap minggu.tak pernah naik windmill tu, biasa pandang sepi je.berendam lebih penting..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal stay kt long beach ke?

      Pantai kat long beach tu mmg best sesuai utk berendam tak bangun2... hi hi hi

      Delete
  8. Subhanallah Cantiknyaa.. insyaAllah nanti wawa sampai..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah... sampai nnt seru nm huda tau ... hihihi

      Delete
  9. Replies
    1. Dah ajak... ss eksyen tak sudi nak ikut... so tinggal lah... haha

      Jgn buat dakwaan palesu tau ss... tak baik tau...

      Delete
    2. Ahhhh! Tak kira! CML tetap tinggalkan SS dulu!

      Delete
    3. Akak pun nak buat dakwaan pelesu gak mula2,...tapi teringat yg CML dah ajak akak hihihi

      Delete
  10. ingatkan Huda treking pakai kain terkejut gak..sekali pic kat pantai tu..suar ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sis JM ni itu yg dianalisisnya! ;)

      Delete
  11. subnallah berbaloi trekking cantik view dari atas tu..air laut biru

    ReplyDelete
  12. santekkkkkkkkkkkkkkkk.... mcm kt obersiiiiiiiii

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)