Wednesday, November 4, 2015

Ke New Zealand ke kita ...


Alhamdulillah wish list ke NZ telah tertunai ...
Sebenarnya - NZ sangat selamat dan mudah untuk pergi sendiri ...
Saya travel sendiri je ... Alhamdulillah - semuanya okay walaupun ada kejadian ketika flight landing.

Wana travel alone to NZ?
here .. .. .. you may get some idea from dis travelog :
















Jom... ke New Zealand ke kita ...

Baca kisah New Zealand mbak nhhas DI SINI ...



51 comments:

  1. Replies
    1. Jom mummy jom jom... kita g ramai2

      Delete
  2. asalamualaikum...kak yan singgah malam :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam... hi kak yan... singgah lagi nnt ye

      Delete
  3. macam best ni huda..tapi tarikh tu plak tak berapa ngam...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh contact owner dia dan set date... orang nya sangat mudah untuk berurusan... mr.ariq dan puan hanna...

      Delete
    2. Ha ni contact number mr.ariq0132652779

      Opis dia kt kajang je.

      Sal kalo nk g jgn lupa ajak kita ye...

      Sal g godek FB dia pun boley

      Delete
    3. teringin tu memang le, tapi tahun depan dah ada plan lain.2017 maybe?anything I'll let you know

      Delete
    4. Wajib... ok roger moger...

      Cik sal . But i would prefer europe trip jom

      Delete
    5. Wajib... ok roger moger...

      Cik sal . But i would prefer europe trip jom

      Delete
  4. Singgah petang balas kunjungan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt mlm n pagi pun singgah lagi tau ekin.
      Hihi

      Delete
  5. wahhh bestnya new zealand!!! :D murah plak tuh utk package 11 hari...giler la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn siti.... murah kan... owner dia pun best senang berurusan... insya Allah

      Delete
    2. wahh selamat berjalan2 yer... hihihihi akk, org biasa pggil kita aisya...kita xbiasa org panggil siti, sbb name akk kita....hihihihih

      Delete
  6. my fren pergi sana berdua naik motorhome juga untuk 7 hari ... kos RM3000 untuk berdua.

    takyah pakej bagai la lagi jimat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.... skrg ni semua d hujung jari ...
      Tinggal rajin tak rajin nk survey...

      Stgh org nk travel with peace of mind ... mls study .. nk semua ready to go je...

      Penat nk study bab2 percutian ni sebenarnya...

      Delete
    2. kena ajak JM dengan SS la huda ... sure diorang study sampai khatam, huda follow jer ;)

      Delete
  7. seronoknya jadi orang bujang dapat travel sana sini kan... pernah cakap kat encik suami, "nanti anak-anak dah besar kita travel berdua nak?" encik suami jawab "dah tua tak larat" hahaha terus hilang semangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg bujang jeles kt yg dh kawen...

      Yg kawen jeles dgn yg bujang...

      Hihihi...

      Macam2 hal ...

      Xpe nnt2 sampai tu .. insya Allah...

      Delete
    2. hahaha..dalam hati tak siapa yang tahu kan huda...

      Delete
    3. hahaha ... normal la kan manusia, teringin itu ini hehe ;p

      Delete
  8. Replies
    1. kalau tgk date tu, autumn mmg x boleh... ada kenduri tp kalu spring tu...insya allah...

      Delete
  9. Ehhh... Nama ku diseru... He he he...

    ReplyDelete
  10. Hanya mampu jeling Jay Emm je saat ni... Keh keh keh...

    ReplyDelete
  11. HH pernah berangan nak sewa 1 motorhome ni... Nak drive sendiri katanya... Ahakssss... Berangan je laa...

    ReplyDelete
  12. eh eh eh...Huda nk join tri tu ke...ada gak lan nak ke NZ ni tapi not 2016...sbb plan travel dah penuh dan kalau boleh nak bagpack je

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii..jadual 2016 dh penuh ehh JM....sonok nyeeee heheheh

      Delete
    2. Dahsyat betul sis JM tuh. Dah penuh dah jadual travel utk 2016!

      Delete
    3. Perhhh dah penuh 2016.... dasat... mmg traveler tegar ni....

      Bnyk btl cuti jm asyik travel ye... huhuhu...

      Kita nk mintak seminggu pun doa bnyk2 takut tak lulus...

      Huhuhu...

      Delete
    4. macam Sal nk kata jadual penuh tu taklah, tapi budget yang tak berapa ada..hehe

      Delete
    5. jadual travel 2016 dah penuh?... memang betul la huda, traveler tegar JM ni ;)

      Delete
  13. Subhanallah..cantiknya tempat tu.
    Dapat lah akak gi sana jugak nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo g... rasa tak nak balik dah rasanya... hihi

      Delete
  14. Nz ni memang tempat idaman.huhuhu..tapi kena tunggu anak2 besar sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn jeles tgk wa jln dgn anak2... hihihi

      Delete
  15. If some one wishes to be updated with hottest technologies after that he
    must be pay a visit this website and be up to date every day.


    Feel free to surf to my website :: Line Disney Tsum Tsum
    Hack - -

    ReplyDelete
  16. Aduhai, terus jatuh chenta tengok view cantikkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn .... NZ chinta kamu 700%... haha

      Delete
    2. Ni baru new zealand....
      Ya Allah... mcm mn lh cantik dan nikmatnya syurga Allah tu ye...

      Allahuakbar... harap2 sampai lah masuk kekal dlm syurga firdaus Allah nnt... aameen... ya Allah..

      Delete
  17. akak.. r u going next year ? huurm.. mcm nak join tp dgn situasi skarang..
    bestnya kalo dapat bawak mak sekali.. dia mmg suka sngt ni NZ..

    ReplyDelete
    Replies

    1. 2016 kalo ada penaja cun juga.... hihi...

      Flight to NZ blh tahan mahal nya... lbh mahal dr london ... huhuhu

      Delete
    2. tapi kalo pandai cari dapat murah2 jugak.. kalo kat group BBM kat FB tu ada je ramai yang selalu dapat 2k-3k return and even cheaper..

      Delete
    3. Ok bagus... tugasan mencari tiket murah akk serahkn kpd dik SYM... europe jom dik

      Delete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)