Friday, November 13, 2015

Disaat aku...

... sudah tidak bisa menguntum senyum,
... sudah tidak bisa berbicara halus,
... sudah malas menghiraukan segala sesuatu ...

Allah hadirkan rakan-rakan yang menceriakan sendi-sendi hidupku...
Untuk bibir mengukir senyum, buat lidah mengucap syukur, buat hati rasa damai ... Sungguh Ya Allah ... tiap kesukaran disertai kemudahan ... tiap kesedihan pasti ada cahaya kebahagiaan dihujung jalan ... Alhamdulillah ... Terima kasih Ya Allah ...

Buat kekanda sis nohas - jazakillah khayr kakak ... kiriman istimewa ini buat daku tersenyum ... buat daku gembira dikala hati runsing dengan banyak perkara ... kau titipkan kiriman yang buat ku rasa bahagia ...
Semoga Allah bahagiakan kamu wahai kakak ... sejahterakan kekanda sis nohas dunia dan akhirat ... insya Allah ...

Buat sis JM ... sungguh saya juga sudah "hilang semangat" untuk berbuat apa sahaja ... bukan setakat tulis blog ... Terima kasih atas kiriman "semangat pink" ini... Jazakillah khayr sis... semoga Allah bahagiakan sis JM dunia dan akhirat , dipermudahkan urusan musafir sis JM dan memelihara keselamatan sis JM walau di mana Sis JM bermusafir... Insya Allah ...

"Semangat pink"
I value our frenship too...
May Allah bless our frenship ... insya Allah ...

#Bawa daku #pergi...

pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi 

#buku merah jangan lupa bawa ...


Jazakillah khayr sister ...
May Allah bless us all...
Insya Allah...
@Loves nhhas ...

Note to myself :



 #Sumber semangat dari sis farah
# kipidap nhhas ... dont give up...
Chill lah... Allah kan ada ... :-)



24 comments:

  1. Allah ada. Allah tidak pernah tinggalkan kita walaupun sedetik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah ... betul kak ...
      #kipidap :-)

      Delete
  2. Afwan..semoga kuat menghadapi segala dugaan..
    kipidap..cheers..

    ReplyDelete
  3. Wahhh dapat hadiahh, bestnyaaaa...walaupun kecil..tapi besar nilainya kan..kenapa patah semangat ni...jangan sedih2 tau...

    ReplyDelete
  4. wahh bestnyer dapat byknye hadiah tuuu., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan wak ...

      Buat hati gumbira bukan kepalang ...

      Delete
  5. akak..nk qoute ayat akak kt atas tu blh?..minta izin untuk copy paste di ruang blog saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi nur... lama x dgr khabar ...

      Silakan quote je mn2 bahagian dlm blog ini yg bisa beri manfaat ... dn back link ke sini jika mahu
      ..

      Semoga bermanfaat ye ...

      Delete
  6. dahulukan DIA insya Allah dia tak kan tinggalkan kita

    tahniah...byk tu dpt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah ...

      Tengs Anies .... mmmuahhh

      Delete
  7. Ala takmo sedih-sedih na... wahhh ada hadiah..! syoknya.. hehhehee

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..murah rezeki sis dpt gift dari teman2 blogger.. walau hanya teman alam maya tapi ukhuwah itu tetap indah kan.. kuatkan semangat menempuh ujian ya..
    salam perkenalan sis... kak follow sni #94 :):)

    ReplyDelete
  9. semga dengan adanya kengkawan yg mnceriakan huda...semangat huda yg hilang tu akan kembali muncul...hihihih

    ReplyDelete
  10. Ayokkkk! Nape sedih2 ni darling... tak mo laa sedih... Dapat hadiah patut happy...

    ReplyDelete
  11. bestnya dapat hadiah dri kawan2 blogger... xnak sedih2 kak nnhas, betul tiap kesediahn pasti ada cahaya kebahagiaan di hujungnya...

    ReplyDelete
  12. tahniah huda ... dapat dua gift lagi tu :)

    ReplyDelete
  13. kenapa hilang semangat ni huda? ... kipidap kay :)

    ReplyDelete
  14. Pentingnya sahabat...yang sentiasa menghulurkan tangan ketika dalam kesusahan, meluangkan masa untuk mendengar masalah kita dan juga tidak pernah rasa malu untuk mengaku kita adalah sahabat dia...

    Semoga segala urusan Huda dipermudahkan. Semoga segalanya akan digantikan dengan lebih baik...Aamiin

    ReplyDelete
  15. Huda cayang!!!! kenapa ni..sedih plakbila baca entri ni..'hilang semangat'..ada masalah ke? jangan sedih-sedih eh...

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)