Thursday, May 5, 2016

Must-Have Women’s Tops For Every Career Ladies

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ...

Bersempena dengan sambutan hari pekerja pada 1 Mei 2016 - kepada uols yang dah bekerja tu - ada dapat apa-apa hadiah tak? Hi hi hi ... we should reward ourself with something lah kan on this day ... hi hi hi ... Kalau ada orang nak hadiahkan lagilah bagus ... 

Sebagai wanita bekerjaya - mestilah nak kelihatan stylo kan ... Hi hi hi ... tapi batas syariat jangan dilupakan ya ... Pakaian yang baik dan sesuai ni sebenarnya salah satu motivasi yang bagus untuk kita kekal WARAS dalam menghadap huru hara seharian di tempat kerja. Eight to ten hours daily to maintain de good mood and motivation? Not easy ooo ... hi hi hi ... 

As we know - the way you dress helps boost up your confidence in leading your day plus  it also helps you feel empowered to do your job right ...

Okay sempena dengan topic sembang santai Iols hari ini, jom kita cekidout promo women’s tops choices by Zalora ... 

Please spare some time to take a look at these three selections below. You can never go wrong with what’s in the list as it will always be appropriate to wear in the work setting. Cekidout yok ...
  • Simple Shirts Shirts are always deemed appropriate to be worn in a professional setting. The buttons up shirts are normally worn when you have important meetings to go to, formal events or to an interview. Simply match it with a nice pair of trousers and high heels, you are set to go. Choose colours like the basic whites or pastels to show off your feminine side.

Saya suka white coat ... mungkin sebab dulu - dulu cita - cita nak jadi doktor tak kesampaian ... 
ha ha ha

 
  • Wrap Blouse - For the ladies who want to have that sophisticated appeal, wrap blouses is the perfect choice.  Wrap blouses V-neck design gives you that sexy touch to your appearance. Accessorize it with a stylish necklace or earrings for that glamorous look at the office and show it off with confidence. It is also comfortable for its loose fit design which can allow you to feel relax at work.

ni mungkin SEKSI sangat ... jangan risau ... ada juga wrap blouse muslimah macam ni


dan yang ni ... Maya kimono wrap blouse.
stylo + labuh + longgar ...

I loike... tak sampai rm100 pun ...

  • Peplum top - Peplum tops have been making a comeback these past few years and are a must-have top for every hardworking career ladies out there. It has that modest yet feminine touch to it which makes it great to flaunt off everywhere you go. You can rock the peplum top with trousers, pencil skirts or even maxi skirts according to your style.


ha ha ha ... untunglah kalau slim boleh pakai peplum ... i cannot go lah peplum ni ... 
walaupun tengok orang lain menggayakannya cam comel je ... #SedarDIRI

Okay ladies ... have fun shopping HERE :  women’s tops choices by Zalora ... 



(Nota : gambar sekadar hiasan - pilihlah top attire yang bersesuaian dengan anda ya ... paling penting patuh syariah ... )

Psst : I promo top je ... he he he... bottom - sila cari skirt labuh ... 

19 comments:

  1. tops kita - blouse biasa je..ringkas & selesa...takdelah 'dress to impress'..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... eh ada ea word dress to impress tu... ha ha ha... tak prasan...

      Pssstt : sekarang ni kita xde blouse pun... hari2 pun pakai baju kurung ...hihihi... last time pakai kemeja n blouse 9 tahun yg lampau ... hi hi hi

      Delete
    2. sebulan adalah dua kali pakai baju kurung gi kerja..haha

      Delete
  2. kita suka giler peplum..hehe!tapi biasa gi opis pakai blouse or kemeja je.rasa comel sangat pakai peplum..kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak suka peplum gak. Akak keje cikai, pakai t shirt je hihihi

      Delete
    2. Hihihi... sal kurus ... boleh le...

      Saya gemok... mmg huduh lah...

      Mmg tak kan ku cuba ... hi hi hi... sbb mmg tak boleh...

      Delete
  3. Jangan wrap sebanga wrap hihi...
    Bimbang jadi macam nangka kena bungkus pulak
    Kakak suka blouse yg selesa dan loggar kalau nak pekena dgn seluar - dau tua dik oooiii:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... tu pasal bg warning siap2 ... must choose syariah compliance 100%...

      Gambar2 tu contoh yang pihak "penaja" bagi ... hi hi hi...

      In fact kt zalora bnyk blouse labuh juga tapi harga mmg pitam juga kalau takde diskaun. . Hi hi hi

      Delete
  4. Utk wanita sahaja...teman pun suka pilih Zalora...lelaki punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... cayalah... tuan mkl pun shopping online kat zalora...
      hi hi hi

      Delete
  5. Replies
    1. Kan wawa... mcm trend lah sekarang kimono ni.. hihihi...
      tgk kt luar mahal - beratus...

      Ni cam murah ni

      Delete
  6. Kalu boleh nak bogel.. Tak nak pakai apa2... Boleh? Kih Kih Kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh.
      nnt Allah marah...

      :-)

      Delete
    2. Anak sapa tu yg nak bogel tu? ;)

      Delete
  7. sis JM minat Maya kimono wrap blouse tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun,..tapi rasanya tak sesuai utk saya hihihi

      Delete
  8. by ZALORA ke..aduss...ada pengalaman buruk ngan ZALORA ni..ah la pertama kali beli ngan zalora..sekali servis huhuhu sedih

    ReplyDelete
  9. kalu berkenan je baru sy beli kt zalora ni... sbb pe? tkt x muat o cantik mcm dlm komp hehehhe

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)