Wednesday, November 2, 2016

Semangat Yang HILANG



Sometimes we find ourselves at the bottom of mountains:
a mountain of sins that need to be corrected;
a mountain of things that need to be achieved;
or even a mountain of self-refinement that needs to occur.
At first, we may attempt to jump over the mega-mountains of life,
but this only causes us to fall back to where we started,
with nothing more than skinned knees and hurt palms.
This leaves us at the bottom of the mountain,
staring upward through tear-blurred eyes,
trying to figure out how we are going to make it to the out-of-sight peak.
The keys to this reoccurring dilemma are submission and patience.



28 comments:

  1. Wake-up dear. You're still young
    There will be a silver lining behind the mountains of tests without your knowing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. When I wake-up ... stood-up...
      But still erre tak selesai pun ... huhuhu...

      Macam mn ni kak

      Delete
  2. Replies
    1. Bersabarlah sabariah.

      Tapi mcm nk hilang sabar juga my dear anies... huhuhu

      Delete
  3. chaiyok, chaiyok...when the going gets tough, the tough gets going..istiqomah..

    ReplyDelete
  4. When you lost my trust... you also lost me... ehhh... ada kaitan x dengan entry ni? He he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe nnt cari kat lost n found. Kalau jumpa

      Delete
  5. huda..nape ni? duit refund dapat dah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangat ku hilang bukan sebab duit tu.
      Banyak sebab.

      DUit tu 1/7 daripada isu besar yang sedang dihadapi ketika ini.
      huhuhu...

      Delete
  6. Pahit getir yg dilalui guru sejati..hopefully time will heal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.
      Aameen.

      I just need to take a break.
      Take a deep breath and move on.
      Insya Allah

      Delete
  7. Nevermind the darkness we still can find the way..coz nothing last forever even cold november rain..hang in there babe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye mak - tengah tergantung ni... stay strong...

      huhuhu... semoga tidak terjatuh hendaknya...

      Delete
  8. Huda! Sedih plak bila baca entri ni pastu isu besar dari 1/7 ..adeh sabar ye anggap itu semia dugaan dan ujian dari allah tanda allah sayang. Dia uji kepada yang mampu..terus berserah kepadannya ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga waktu yang berjalan...
      menjadikan saya kuat untuk bertahan...
      Insya Allah

      Delete
  9. Ke ini susulan dari inteebiu hari tu..kalau bab gagsl interbiu ni sis JM dah telan 2 kali org lain pegi sekali je terus dpt sedih tu Allah shj yg tahu sbb yg dpt tu qualification x bagus pun tp redha itu rezeki dia. Dpt surat naik pangkat un dah 2 kali isi tp stil x dpt alasan tiada kekosongan..semangat juga hilang tetapi hidup tetap mesti di teruskan..hadapi dgn tabsh mgkin ada sinar di hadapan aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi... tiada kena mengena juga dengan interbiu haritu ...
      interbiu haritu bukan naik pangkat - tu untuk p study ...

      hihihi... saja cuba nasib....

      ni stress sebab lain... huhuhu

      Delete
  10. masalah di tempat kerja ke??
    buck up...Huda BOLEH!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. buckle up and lets FLYYYYYYYY

      mana magnum?

      Delete
  11. Cari balik semangat yang dah hilang tu..

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)