Friday, May 6, 2016

When Diva went for Holiday : Good Morning Perhentian Island

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ...

Day 2 : 9 April 2016 - 7.00 am
Pulau Perhentian, Kampung Nelayan ...

Good Morning Malaysia ...

De smell of de ocean is so good... We felt in love with de "real picture" in front of us ... 
Our activity for second day was - SNORKELING ... 

Ha ha ha... Sila gelak - aku tak reti berenang langsung ... Umpama campak dalam air memang mati lemas lah ... tapi tapi tapi ... sesuatu telah berlaku pada hari ini ... Jom cekidout ...



Suasana pagi di kampung Nelayan ...



Kami nak p breakfast ni ...
jom... #makanMurah #sedapPulaktu
Alhamdulillah ...







Terima kasih achik mahani belanja aku kasut pink ni ...
Sayaaaaaangggg ko .... MMMuuuahhhh ...

H for HUDA COMEL ...
okay tenkiu ;-)





Hoiiii nak buat apa pulak kayu tu ...

Nak g ngail ke kak... 
Hi hi hi


Dah dapat ikang ike ni ... apa lagiiiii ...
jom lah masak ... pastu makang make'...











Ehhhh apsal achick boleh bergambo cam ni kat sini ni ... 

Ini mendatangkan dengki dihatiku ... 


Maka aku paksa achick ambik gambo aku ... ha ha ha ...
tak kira ... nak jugak nak jugak...




 ha ha ha ... ko layan kan je lah kawan ko yang bajet diva ni ... keh keh keh ... 


Lepas makan pagi ... gerak ke Jeti ...
untuk naik boat bagi tujuan SNORKELING ...
(errrrr skema apakah ayat ini) 



Sementara tunggu boat ready ... 

Apa lagi .... jom shooting ... hi hi hi ...








Akhmar tak suka bergambar ... errrr so akhmar "anta tangan" je buat cukup corumn ... ke akhmar rasa pitam tengok aku yang gila bergambar ... hi hi hi...
maafkan saya ye akhmar...

Tapi ni tangan akhmar ke kRin...

Hi hi hi ...


entah beskal sapa-sapa aku cilok ni ... 

...
...
...
...
...
...

Okay nak naik boat dah ...
Bersambung ... Insya Allah ...

39 comments:

  1. Salam, selamat petang, lepak sini jap sambil tengok gambar2 pemandangan yang cantik2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi bunda ... jemput2 singgah ... hi hi hi

      Delete
  2. Salam ,

    seronoknya pada pi bercuti dengan kawan, mesti syok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo dpt geng yg ngam ... g tmpt biasa2 pun jd luar biasa best... hi hi hi...

      Alhamdulillah... trip ni mmg sgt best ngn diaorang

      Delete
  3. btw cantik laut tu.

    dan comel kak huda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa statement no.2 tu akak like...

      Ha ha ha

      Delete
    2. hahaha, bertambah seri laut tu ada model cantik..

      Delete
  4. seronoknyaa huda.. huda comelll.. huda stay besut ye? baru gegeh nak nanye kan.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh tak lah... stay kt perhentian lah... hi hi hi

      Delete
  5. cantik.. rindu Pulau Perhentian.. tengok laut dia.. geram nya..

    btw, orang kat Pulau Perhentian tak cakap ikang, dia cakap ike.. guna loghat Kelantan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha... la ye ke .

      Okay MALU ...Nyorok muka kt bucu katil

      Delete
  6. tak sabarnya nk pegi perhentian hujung bulan ni! lawa sangat laut dia :D

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Ha ha ha... baru arh nmpk efek dramatik mak

      Delete
    2. Apabila mak dah pandai komplen.. he he he...

      Delete
  8. Makan nasi dan ikan..sedapnya suap tepi laut

    ReplyDelete
  9. Kalau betul ikan tu Huda yang dpt memang kenduri besar hari itu haha..
    Berangan betul adik kakak ni kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... sebenarnya sy kalihkan kayu tu... sebab ada paku...
      hihihi... xde kena mengena ngn ikang tu... hihiji...

      Tapi jalan2 nampak ikan dlm troli tu... sempoi betul... jakun sekejap

      Delete
  10. Nama SS kat pasir mana?????????? Mana???????????? Tak ingat laaa tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas layan... bye... majuk

      Delete
    2. Apa ni? Ada game majuk2 ke? Nak join gak lah!

      Delete
  11. perghh..ratu posing = Huda @ CML..suka interframe pulak tu..hihi..

    ReplyDelete
  12. hudaaaaaaaa
    mana ikang nya nak jugak
    kalau ada kepok ikang lagi sedakk ni

    ReplyDelete
  13. fuhh...mmg win la dy punya view...

    ReplyDelete
  14. lama juga tak ke perhentian, btw ikan tu besor betul

    ReplyDelete
  15. Best! Perhentian lawa sangat! Siqah pun baru first time ke sana 2 minggu lepas. Rasa tak nak balik. Hihi.

    ReplyDelete
  16. kalau nak snorkeling x perlu panai berenang yg penting tak takut basah ;p

    ReplyDelete
  17. nahh..mmg DIVA lah...berkaca mata hitam ko..gambar berpuluh sblm naik boat keh keh keh

    ReplyDelete
  18. mana nama titew atas pasir ni..nama cikgu ceketed ada..x ingat titew lah tu..mmg jeles aaaarrhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isu nama atas pasir lagik hihihi bukan ada ke dalam IG?

      Delete
  19. Kalo mummy matik kering bergambo je la jawabnya., layan sunset, layan sunrise bagai.. heheheh :)

    ReplyDelete
  20. Makan seafood kat perkampungan nelayan.. memang marvellous!!

    ReplyDelete
  21. air yg membiru tu mmg menggoda kalbu....arghhh bla nk smpi sini ni????

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)