Thursday, January 14, 2016

The Other Half ... what are you looking for ?


What are you looking for in a lifetime partner?

Why do you want to get married?

What is your intended living condition after marriage?

What are you expectations of your married life in the future?

*****************************
Kenapa nak kawen ea?

Sebab usia dah banyak?
Sebab kawan-kawan semua dah kawen?
Ke... 
Sebab erm kalau bulb lampu terbakar susah nak ganti?
Sebab kalau gas habis tak reti nak tukar?
Sebab kalau tak reti jalan ada org bawakkan?
 Sebab oh sebab... hmmm kenapa ye?

Can anyone share with me your point of view here?

@Loves^^nhhas

37 comments:

  1. salam pagi khamis mlm jumat cikhuda tuuh.,
    kawen tu sonok je, nakjaga perkawenan tu yg x baper nk sonoknyer., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakkk tak menjawab soalan ni...

      Cer jawab betul2

      Delete
    2. wak dh jumpa the other half dia, so x perlu jawab...hahaha

      Delete
  2. Assalamualaikum, sunnah, dan progress in life :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussala...
      Alaaa... kalo mcm tu yg x kawen x de progress in life ke?

      Tak aci lah...

      Takkan progress barometer measured by kawen je...

      Hwa hwa hwa

      Delete
  3. sebab mak ngan ayah resah selagi saya tak kahwin..nope, I'm not kidding.fikir pasal diorang je, so usaha cari jodoh..kalau tidak, lantak pi lah.

    ReplyDelete
  4. ermm ... kalau cakap sebab cinta? macam poyo tak? hahaha

    tapi memang rasa nak kawin tu wujud bila bercinta, so sebab cinta lah kan hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poyo sungguh jawapan ni...

      Ha ha ha...

      Ok x baik bercinta sblm kawen...

      Next answer plis

      Delete
    2. next answer pun CINTA hahaha :p

      Delete
    3. Semoga cinta itu hingga syurga...
      Sebab kalau sebab cinta semata-mata ; adakah kalau satu hari cinta tu pudar or mati - thats why divorce rate geting higher day after day..

      Delete
  5. rasa nak kawin akan datang bila huda dah jumpa si dia nanti, tak pelu sebab ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tak jer? dah jumpa si dia dah ke huda? ... atau mungkin dia bukan orangnya, tu pasallah tak ada rasa nak kawin hehe ;)

      Delete
  6. salam , kak huda soalan apakah antara yang paling susah nak jawab!.
    kenapa nak kawen?

    sebab ... nanti dah ready tahu la sebab nak kawen . hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hwaaaa.... mn blh jawab mcm ni...
      Tak aci tak aci

      Delete
  7. Korang ni.... bagi lah jawapan betui2 sket.

    Soalan exam ni.

    Hadoii kalo ni skema jawapan korang...
    Cisss 2x5 ngn aku gak...

    Nmpak nau mmg tak ready nak kawen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena kawen dulu baru dpt jawapan... he he he...

      Delete
  8. Kita takde jawapan sebab kita tak mencari dan tak terfikir untuk mencari. hehe

    ReplyDelete
  9. Iday nak bercinta secara halal. kawen sebab tu. hehehee seronok bercinta masa kahwen ni. Tapi sebelum kahwen kena kenal pasti pasangan dulu. Cari yang boleh anggap mak ayah kita macam mak ayah dia :)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. jawapan paling WIN... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Weihhhh... sabo je lah cik ash ni...

      Ni kalo dlm exam kertas subjektif...

      "Berikan sebab-sebab kejatuhan kerajaan melayu melaka"...

      Cik ash pun jawab...
      "Banyak sebab-sebabnya"...

      Ha ha ha... nanges pemeriksa kertas.

      Delete
  11. Ok... I nak sergah blog Cik Manisah Lesing... Siap.. He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha... blog kita ada "sergah proof"...
      Ha ha ha

      Delete
  12. Kenapa nak kawen?

    Kalu bagi jawapan sebab cinta... Klise sgt kan...

    Jawapan paling tepat adalah SEKS!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngeng sss... ha ha ha... hadoiii la...
      Fail exam ku kalo tiru sss mcm ni

      Delete
  13. Kalu Cik Manisah nak kawen jgn lupe jemput SS... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah...

      Kalau kawen lah ye...

      Delete
  14. "Sebab erm kalau bulb lampu terbakar susah nak ganti?
    Sebab kalau gas habis tak reti nak tukar?
    Sebab kalau tak reti jalan ada org bawakkan?"

    Semua di atas SS buat sendiri.... Ha Ha Ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak reti tukar gas.
      Saya tak sampai nak tukar bulb lampu.
      Nak tukar water filter pun tak berjaya nk bukak penutup filter tu...

      Hadoiii

      Delete
  15. Mana lebih tepat.. Kawen atau Nikah? Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
  16. Akak pula...sebab jodoh dah sampai...kahwin la...

    Tak adalah...yang sebenarnya...memang telah dikadirkan...cuma sebabnya sebab dah suka..jatuh cinta..pastu serasi..nak ada teman sembang..dll

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha... sama mcm jawapan di atas2 sana...

      Delete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)