Wednesday, June 30, 2010

Rahmat Ujian

...Assalamualikum wbt...

No one is in charge of your happiness but you ---> I like this statement
Tapi aku masih cuba terima statement di bawah
Life is too short to waste time hating anyone
Tapi aku cuba ikut nasihat ne... hihihi.. thanx lyn for the quotes.


Forgive everyone n everything.
What other people think of you is none of your business.
Time heals almost everything.
Give time time.
However good or bad a situation is, it will change.
Don't take yourself so seriously. No one else does.
@-----------//-----------
pagi ne tiba2 ada orang datang kat my desk (tak sure sejak bila aku jadi pakar rujuk) dan bertanya "Huda, kalau kita ditimpa ujian, tu bukan bermaksud Allah tak sayang kita kan? bukan maksud Allah benci kita kan? bukan maksud satu penghinaan kan? bukan...bukan dan bukan .... begitu banyak bukan... speechless aku nak jawab... so lastly aku share dgn orang itu perkara di bawah ... semoga dapat memberi sedikit motivasi dan inspirasi....
setiap orang pun ada ujian nya yang tersendiri, terpulang pada kita bagaimana mendepani nya... Moga Allah beri kita kekuatan, hikmah dan kebijaksanaan serta keimanan dalam mendepani kehidupan seharian, insya Allah, ameen...

...Petikan lagu Rahmat Ujian dari kumpulan Mestica...

Dalam derita ada bahagia
dalam gembira mungkin terselit duka
tak siapa tahu
tak siapa pinta ujian bertamu
bibir mudah mengucap sabar
tapi hatilah yang remuk menderita
insan memandang
mempunyai pelbagai tafsiran

Segala takdir,terimalah dengan hati yang terbuka
walau terseksa, ada hikmahnya

Harus ada rasa bersyukur
disetiap kali ujian menjelma
itu jelasnya membuktikan
Allah mengasihimu setiap masa

Diuji tahap keimanan
Sedangkan ramai terbiar dilalaikan

Hanya yang terpilih sahaja
antara berjuta mendapat rahmatnya
Allah rindu, mendengarkan rintihanmu berpanjangan

dan tabahlah menghadapi segala ujian diberi
maka bersyukurlah selalu

Semoga beroleh manfaat....

5 comments:

  1. Halus juga jiwa awak ni ye
    em...

    ReplyDelete
  2. apakah yang dimaksudkan dengan halus?
    bukan makhluk halus ke?

    ReplyDelete
  3. chaiyok, aku suka lirik lagu ni walaupun lum penah dgr, karang aku cari...

    lama xjumpa ko, rindu kat ko...jaga diri, berdoalah harap2 dpt berjumpa ek..

    ReplyDelete
  4. Salam....
    ili my fren... misss you much tooo... actualy thinking of dedicating one entry for you...its about floria...jom ar datang sini 10 Julai... last year dah missed kan... hihihi

    ReplyDelete
  5. huhu, dh surf kat internet dah about floria, insyaAllah aku dtg weekend ni, setakat ni tiada aral la...

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)