Friday, December 6, 2013

Jom jalan - jalan ke Melbourne lagi....

Assalamualaikum wbt....

p/s:  ada game dihujung entri... sila baca sampai habis...
sifat orang malas ialah akan hapdet belog sambil tempek gambo banyak2...
pastu rakan2 akan berkata "woi, baik ko hapdet kat FB jer"...
bagusnya...saya tak ada FB... hahaha... i don't like FB.... ( sudah jutaan kali haku nyatakan...hahaha)
tapi siapa kata tempek gambo tak memerlukan effort.... hoi... memerlukan effort yang lebh gigih tahu... tahukah anda jumlah gambar yang diambil sepanjang 10 hari musafir ke melbourne dan sydney adalah sebanyak 2,167 keping tidak termasuk di handphone... tu mujur tak bawak kamera kompak yang kecik tu, kalau tak, memang pingsan ambo meng sorting gambo... huhuhuhu....
saya tak sempat nak hapdet gambor sebab u know me, balik tanah melayu ne komitment hidup saya tinggi... jadual penuh berlipat-lipat... bos saya si najib razak tu bizi2 dia pun banyak PA... saya? huhuhuhu.... erm,sebab saya lah PA ... gagagagaga.... PA to everyone... bibik to the family... hahaha...
okay lah... apa kata korang layan dulu gambar ne... hehehe... randomly selected....
erm... jom pergi ladang haiwan... best giler tempat ne bagi penggemar haiwan seperti adek dan abah saya... best bagi penggemar alam macam kami semua... tapi horror bagi penakut macam, ermmm saya... hahaha....

Saya penakut giler....rupanya... huhuhuhu.. i cried n shout out loud when de animal came near to me... hahahaha.... padahal haiwan ne semuanya jinak kecuali rimau....








http://www.suhaibwebb.com/personaldvlpt/character/5-ways-to-stop-being-judgmental/







http://www.suhaibwebb.com/society/dawah/work-for-the-long-term/

http://www.suhaibwebb.com/personaldvlpt/taking-off-the-hijab/












tak sure kids ne anak jepun ke anak korea...
tapi dia sangat berani...
dia bagi kangaroo tu makan...
pastu bila same kangaroo asyik chase her for food, selamba jer dia g lempang kangaroo tu banyak2 kali kuat2... hahaha....
kelakar giler moment tu...

my sister kutuk saya giler punya... "penakut,  looser, the kids even brave than u, u should be shamefull to her"...

nak tau jawapan saya apa?
"eleh, budak tu mana tau makna kehidupan... dia mana tau makna kalau jari putus kena makan ngan kanggaroo, boleh poison di patuk angsa, boleh kena kick dengan kangaroo... memang lah kids has no fear.... kita ne, banyak risk calculation yang dibuat tau"...

hahahaha... cool kan...

okay... sekian dulu, gambo kat tempat ne tak habis lagi... ada koala bear lagi... comel gile... rasa nak ambik sebijik bawak balik.... huhuhuhu.... sambung lain kali lah bila ada masa... Insya Allah...


okay semua... love uols.... see ya on next merapu ...
 till then... stay tune, stay alive, stay healthy, stay happy and stay away from masalah okay....

loves....nhhas....

5 comments:

  1. Hahaha..kira xble msuk bertanding la nie..saja lawak..rsanya tmpat di atas yg sma kita pi..sapa nk tau jawapan..sila email saya..hihi..gud entry hurriy..melbourne mmg menarik utk dilawatu..

    ReplyDelete
  2. Waa seronoknya jalan-jalan sekeluarga, cute juga haiwan2 tu, kalau anak bujang ummi mesti suka ni.

    ReplyDelete
  3. 2 abdul kak termasuk bapaknya memang minat giler kalau dapat p sini..huhu

    p/s utk yg tak pernah p cam akak ni, well, google ajalah, phillips island wildlife park ke? hee.. nak hadiah kangaroo seekor kalau betul

    ReplyDelete
  4. Syadz... sowwy... hehehe...

    Ummi - Jom kita pergi lagi... i boleh drive ummi ke sana...

    kak anim... tq, kena kumpul jawapan hingga soalan terakhir okay... heheheh...

    saja2 for fun...

    en. syariff... - heheheh... masuk game ne, nanti saya bagi adiah...

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)