Wednesday, September 30, 2015

Waktu Makan ubat yang disarankan...

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ...

Hydie odie...Ogenkidesuka.
Nak share picture ni...

WAKTU MAKAN UBAT YANG BETUL Seperti yang disarankan oleh KKM...


Macam realistik sikit time ni... saya selalu bermasalah dengan timing ubat yang 3 kali sehari tu ... ooo rupa2 nya... ini panduannya... hihi...

Semoga bermanfaat ...

Uols yang jawab teka teki kenali ubat anda haritu ... tak nak emel kan alamat ke? Saya nak bagi ole2 awesome ni ...
Haha... kot ada yang dapat minyak cap kapak... ke... panadol ke... kannnn...

Big winner Sis FARAH dan Sis Nohas...
Yang gigih menjawab...
Sis BWSSSCik Ash Zafirahkak Aziesis Yaya IsmailSis Nora Karimsis Qaseh Abadisis ros reezaSis JMSis Deanne Morni,  mummy julia, kak zakie, cikgu etuza, angah dan semua yang menyertai segmen JOM KENAL ... meh emel kan address ye kat reallife.nhhas@gmail.com

Saya ada 15 item best nak bagi ni... kalau tak nak jangan nanges pulak tengok rakan lain dapat ... saya kira2 yang ikhtiar nak jawab haritu ada kot 12 orang ... hihi...

Saya bagi korang till 5 oktober 2015 ye untuk emelkan alamat ... senang g pjbt pos skali... maklum lah ...saya kan "RAJIN" g pejabat pos... hihi... 

Okay... share tu dulu.... Daaaa....
@LovesNHHas...

39 comments:

  1. thanks for sharing..akaknya dua kali sehari..sonang je nak ingat...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh senang tu..

      9 pg ngn 9 mlm je sy buat

      Delete
  2. tahniah kepada semua.. nak jawab hari tu, bila dah sibuk macam2 terus terlupa nak jawab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe eyda... nnt ada rejeki sy pos kn je juga.
      Sy ni kalo pos hadiah kdg x perlu bersebab...

      Random suka hati... haha

      Delete
  3. Akak selalu pening bila kena makan ubat banyak2 kali ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu pening kena tambah ubat pening pulak... ha ha ha....

      Delete
    2. Haha... kan sss.... kna mkn ubat pening pulak

      Delete
    3. Susahlah kalau kena tambah ubat pening,..nanti pening memusing pulak ;)

      Delete
  4. Eh,..akak layak dapat hadiah ke? Hikhikhik akak dah pernah hantar address kat Huda ke belum ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon nak buat2 tanya... He He He..

      Delete
    2. Tersangat lah layak.

      Nnt sis farah emel kn alamat ye...


      Sss .... kaunter pertanyaan dh tutup

      Delete
    3. Oyaittt! Nanti akak emel. Lagipun ada a few things nak kena settle antara kita ;)

      Delete
  5. So, kalau let say kita kena makan ubat 3x sehari, tapi ubat pagi makan kul 8 (lewat 2 jam) So, utk tengah hari tu kena anjak ke pukul 4 petang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu terlupa langsung makan ubat boleh mati tak?
      * Abis laa carik pasal... He He He...

      Delete
    2. Ha ah ... akak... kna anjak 2 jam lah...

      Akceli itu panduan je....

      Janji gap tu cukup 8 jam (utk yg 3kali)...

      12 jam utk yg 2 kali...

      Dan seterusnya.

      Delete
    3. Kalau terlupa langsung,...effectnya boleh menyumbang ke arah itu :)

      Delete
  6. Saved gambar ni supaya senang nak tunjuk dekat parents saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah save... Online je balik... Masuk blog nih... He He He...

      Delete
  7. wahh sonoknyer dpt hadiah best tuuu., tahniah semuanya yg menang ;p

    pst. leh emel wak psl top commentator, ?
    3lalat@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo susah sgt nk paham xperla, no worries

      Delete
    2. wak tinggalkan emel kat sini ye, kalo ada masa leh reply nnti wak bg soklan interbiu.,

      3lalat@gmail.com

      Delete
  8. Replies
    1. Alhamdulillah... semoga bermanfaat

      Delete
  9. ok will email alamat nanti kay ... huda nanti reply alamat huda pula tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana alamat huda ni? ... tak ada pun :)

      Delete
  10. uish..bagusnya.huda kerja kat hospital mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kingdom hospital. Hihihi...

      Delete
    2. Nape bukan Tampoi...
      * Aduss... Carik pasal...

      Delete
  11. asalamualaikum huda...tahniah sapa yang menang...


    pssst..huda kenapa blog huda dah tak mesra mobile...macam susah nak masuk..loading pun macam lambat

    ReplyDelete
  12. eh gapooo dia teka ubat ni ??? ceq x brtandang sni ceq tatau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udah terlambatttttt, dik CT! Udah terlambattttt!

      Delete
  13. Maaf terlambat bgi alamat aritu kat huda..

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)