Sunday, September 20, 2015

C.O.N.V.I.N.C.E


Jazakillah khayr Sis Farah 
For this cute graphic thinggy...
Hihihi.... comel lah korang... macam2 respond ...

Macih sis farah... memenuhi permintaan kita...

Btw ... quote tu sgt general but really meaningful.

Sy berasakan ... majoriti yang membaca quote ini ... 
first dalam minda mesti "terbayangkan seseorang "yang buat korang mcm machine dan robot ... kan? :-)

Tapi kadang2 kita lupa sebagai manusia or mungkin staff bawahan ... kita ni rebel ... nk" buat perangai " ... sbb nak ckp kt boss "lu ingat wa sapa? Lu punya kuli ka" ...

Huhuhu...

Sama2 renungkan... 

Bagi saya ... yg berada di "barisan tengah" ni ..  quote ni sgt meaningful sebagai check and balance...

As ketua... saya kena fikir perasaan org bawah.
As staff ... saya kena letak kan juga diri di tempat boss... bukan senang nak buat keputusan sebenarnya... jadi, berlebih kuranglah... sebagaimana kita mahu orang bersikap baik terhadap kita dan bertimbang rasa... sebagai mana itulah juga yang patut kita lakukan terhadap orang lain... insya Allah.

So the right word is .... jangan gaduh... jangan paksa ... sebalik nya bincang elok2... dan cuba YAKIN kan dan pengaruhi mereka in a positive way and win win situation...

After all ... chill lah ... Allah kan ada...

Put ur trust on Allah ... :-)

@LovesNHHas

8 comments:

  1. untung huda dapat kakak Farrah yang baik hati tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul...

      Alhamdulillah...


      Tima kasih korang semua....

      Menemani tulisan2 dan perkongsian saya

      Delete
  2. Kakak nantikan jawapan yg betul..

    ReplyDelete
  3. Ramai yg betul tu, tahniah awal2 yea

    ReplyDelete
  4. Glad that you like it. Akak pun sukalah dgn kata2 ni :)

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)