Monday, July 7, 2014

The Best Traveller Blog ... Dengan Basikal Aku Menjelajah...


Assalamualaikum wbt... 

Hanya yang dapat aku katakan... SUBHANALLAH... Maha Suci Allah yang menciptakan keindahan langit dan bumi dan alam keseluruhannya... untuk manusia berfikir dan mengambil iktibar daripadanya...


totaly inspired and best... tapi tiada kekuatan untuk melakukannya... hehehe...stunning photos were shared by Zahariz - travelog - malaysian yang menjelajah dengan basikalnya...  Diary of a Traveller


I follow his blog long time ago ; read + leave comment(s) but only today have time to share it here... especially for photos yang i rasa sangat cantik selama ne i tengok thru national geographic photographer tapi kali ne i tengok from a malaysian and gambar tu betul lah weih... bukan tipu by computer edit... 


Subhanallah... 


I can't say which entry i like the most as i like ALL HIS ENTIRE ENTRY... sebab:

i) I love photography...
ii) I love nature...
iii) I love travel...
iv) I tak mampu nak travel like what he did....
v) I wish nak ada camera best yang boleh ambik picture like this...


Come... let me share with you all... some pictures yang i sempat kidnapp... sebab i tak mampu kidnap semua kerana semua nya cantik...

Ini antara recent tak recent sangat lah... entri beliau di Hua Shan Mountain...

... selama ne iols baca hasil2 fwd emel orang jer... but dis time i read it from the source... HUA SHAN Mountain
weih vertical kot mountain tu... hebat betul camna diaorang leh buat tourist attraction kat situ... 
Subhanallah... Maha SUci Allah... Yang menciptakan segala keindahan ini....





1st time tengok - macam Three Sisters di Sydney... ;-)








bagi upah spuloh ribu pun saya tak nak naik... vertical okay.... takutnyaaaa....



terdetik dalam hati - weih berapa ramai yang menemui ajal untuk menyiapkan tempat ne.
huhuhu.... gayat nyer... 

dan yang ini paling... SUBHANALLAH... untongnye... jadi orang yang berani dan diberi kesempatan untuk melihat sendiri kebesaran Allah, keindahan ciptaan Nya ;

Dapat tengok depan mata... huhuhu... i dapat tengok gambar pun rasa tak nak tidur dah... 
Ne baru sikit part of the world.... Ya Allah... nikmat indahnya syurga yang Allah janjikan...yang Engkau ceritakan dalam Al-Quran...  pasti tidak tergambar di benak fikiran ku... Ya Allah... semoga Kau jadikan aku, ahli keluarga dan zuriat keturunan ku, sahabat2 ku sebagai penghuni syurga firdaus Mu Ya Allah... ameen.... 



 if tak silap ini di Karakoram agaknya...

saya suka semua gambar langit... sebab tu kalau saya travel (by flight of course)... asyik ambil gamabr dari tingkap...  (more link here ... scotland )

To Zahariz;  halal ea kidnap gambar... All the best in your journey... May Allah ease... dan teruskan kongsi cerita yang best dengan kiteorang yang tak mampu dan tak berani nak travel like dis... 
Jazakallah khaira jaza...

last but not least....
nak juga tu iols kidnap waterfall... ICELAND trip...









sekian... FOR MORE... please support and pray for the trip in HERE.... zahariz.com...


5 comments:

  1. gayat betol gambar2 yg kat gunung tu..

    ReplyDelete
  2. Kakak belum klik link diberi lagi dan cuma tengok dari gambar yg dipaparkan dlm N3 ini pun dah terpegun.. subhallah... inilah kebesaran Allah.

    ReplyDelete
  3. cantik.. teruja melihatnya..

    ReplyDelete
  4. nhhas...ummi pun dah lama peminat blog dia ni. Rancangan TV dia..siri 1- Dengan Basikal aku menjelajah, memang best!!!
    Cantik dan menarik pengalamannya.
    Siri ke-2 nya coming soon. dah ada trailer, jangan lupa tengok.

    ReplyDelete
  5. kak pun suka nature..
    huda..kalau nak daki moountainn tu, aduhai...tak terdaya rasanya. baru beberapa tapak daki great wall pun dah turun balik..huhu

    kak tengok di tv je, tak pernah baca blog dia. tq share

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)