Tuesday, October 8, 2013

cause i'm leaving on a jet plane

don't know when i'll be back again....
 
Assalamualaikum wbt....
 
 
tomorrow morning.... i'm leaving malaysia tanah tumpah darah dan airmata ku... (for a while only, Insya Allah)....
 
de thing is... mohon doa semua orang agar musafir saya kali ini berjalan lancar dan tenang....
ME, facing sooooo much problemo in de preparation for dis time journey....
sangat stress.... visa ne, kejap approved, kejap bound balik... ate, itu ler susahnya, bila wat electronic visa, cause it doesn't appear on ur passport.... Owh Allah... i am so nervous... tatau lah... jangan sangkut kat sana sudah... try to call embassy negara itu, hampeh tak dapat2 dari semalam....
SAYA SANGAT TERTEKAN.... saya tak tipu.....
 
pagi ne pulak... masa check in flight.... boarding pas saya tak leh keluar - ada masalah... warrrrggggghhhh sekali lagi saya stress.... sok kena kuar betul2 pas subuh g airport....
takut ada masalah lagi.....
 
sekali lagi SAYA SANGAT TERTEKAN.......

kelakar pun ada... boleh tak duit kat money changer tak ada.... dah lah MC tu jauh... arghhhh... nk tukar kat airport surely mahal nyer... ne saya ada seribu dollar jer... harap2 cukup ler.... hwaaaa... me nak nangis... seriously saya tak tipu....
 
Saya juga tak kemas satu hapa barang pun.... nothing ... n nothing at all....  pagi ne kena kerja... dengan timbunan kerja yang banyak tak hengat.... hwaaaa...  ne bukan musafir nak g JB ke terengganu ke... yang kalau ada tinggal barang  leh g kedai apek or 7E utk beli barang.... or kalau ada "homework"  tertinggal, leh cari pejabat cawangan terdekat n remote pc from there....
 
now.... me nak g jauh.....
 
Rabbi yassir wala tu'assir.... Ya Allah.... beri lah kemudahan dan keberkatan dalam musafir saya dan mama kali ini... ameen ya rabbal a'lamin.....
 
p/s: pls all... i need uols nyer doa yang baik2 juga.....

4 comments:

  1. hu2.. pernah gak nak print boarding pass x keluar2 pun dari mesin.. masalah.. memnag jenuh masa tu.. pastu pernah jugak terpaksa tuko duit kat MC airport.. mahal terlebih.. adoi.. kat situ pun dah rugi..tapi nak wat cne.. tiba2 check senarai belian,ada barang x dimasukkan sekali.. aishh..

    ReplyDelete
  2. hu3.. selamat fly .. tenangkan diri baru leh fikir apa yang paling tepat.. kalau kelam kabut nanti fikiran serabut apa pun x dapat fikir.. huk2.. ekceli teman pun pernah hadapi macam apa yang awak hadapi.. memang agak penat kan?

    ReplyDelete
  3. tq sister....
    me dah cam semput nyawa seh...

    stress....

    doakan semuanya berjalan lancar dan tenang yer....

    ReplyDelete
  4. mudah2an Allah permudahkan perjalanan huda dan mama huda. InsyaAllah..Allah akan membantu.

    nanti update tau mana p tu..suspen..hee

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)