Monday, January 23, 2017

Is Allah satisfied?


We were given so many prizes 
We changed the desert into oasis
We built buildings of different lengths and sizes
And we felt so very satisfied

We bought and bought
We couldn't stop buying
We gave charity to the poor 'cause
We couldn't stand their crying
We thought we paid our dues
But in fact to ourselves we're just lying

Ooh I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves
We were told what to buy and we bought
We went to London, Paris and Costa Del Sol
We made sure we were seen in the most exclusive shops
Yes we felt so very satisfied!

We felt our money gave us infinite power
We forgot to teach our children about history and honor
We didn't have any time to lose
When we were - So busy feeling so satisfied

We became individuals without a soul
Despite the heat
Our homes felt so empty and cold
To fill the emptiness
We bought and bought
Maybe all the fancy cars
And bling will make us feel satisfied

My dear brother and sister
It's time to change inside
Open your eyes
Don't throw away what's right aside
Before the day comes
When there's nowhere to run and hide
Now ask yourself because Allah's watching you

Is Allah satisfied?


Sehari dua selepas tanggal 20 Januari 2017 - tiba-tiba laman sosial menjadi penuh dan kalut sama seperti ketika DT memenangi pilihan raya presiden US tempoh hari.

Kekalutan seantero dunia - DT yang ditakuti kononnya - yang pasti DT yang dibenci.  Dengan kegilaan dan kebiadapannya.

Hakikatnya - lawannya tempoh hari juga bukanlah orang baik-baik yang bakal menjadi penyelamat kita - umat Islam di seluruh dunia. 

Yes it's easy to blame everything on the west 

When in fact all focus should be on ourselves

Let's think deeply with Iman, - is Allah satisfied with what we are doing now?
And what we are really doing right now? 

yeah I know - you just red my entry (*_*) 

But seriously guys - what have we done for this ummah.

Time is ticking.
Stop blaming.

What is de preparation that we've done to meet Allah soon.

Ya Allah, please give me strength to be a good servant to You...



@loves_nhhas

18 comments:

  1. Sekarang bila kita berada di majlis tazkirah hal ini tak banyak, sikit pasti hal ini akan disentuh oleh ustaz supaya kita tak leka dan terus lalai dek pembangunan konon tapi kalau pembangunan ke arah jahilliah buat apa?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nak akhir zaman kak. huhuhuhu...

      Delete
  2. aamiin...(last words tu...)

    p/s huda...rindu nak citer pjg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masya Allah...

      rindunya kak anim.

      lama tak bersiaran.

      Satu hari nanti ada rezeki saya nak g cari akak ... hihihi.

      masih di SP ke kak?

      haritu blog list saya rosak - banyak link blog kawan-kawan dulu-dulu yang best-best dah hilang.

      Delete
  3. Propaganda mainan media dunia..Trump ke Obama ada games masing2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan mak kan.

      sama je... hilary ponnnn...

      cuma maybe DT ni gila lebih kot...

      huhuhuhu ...

      Delete
  4. Replies
    1. Sama-sama cik manggis.

      dok mengingatkan diri sendiri sebenarnya ni

      Delete
  5. what a nice sharing.. same2 mengingati antara satu sama lain :D
    follow sini #131

    ReplyDelete
  6. Kita salahkan Barat..sikit-sikit kita kata ni agenda Yahudi. Tapi hakikatnya negara Islam sendiri tak bersatu hati dan perang sesama sendiri.

    ReplyDelete
  7. Ni lagu Maher Zain kan? I love this song..tak silap from his debut album

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah lagu MZ - dari album dia yang awal-awal dulu...

      suka semua lagu MZ.

      dan suka MZ juga ehhhh hahahaha

      Delete
  8. tengok tajuk entri ni terus teringat lagu maher zain tu..

    ReplyDelete
  9. rasa macam nak nyanyi bila baca :)

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)