Thursday, November 11, 2021

Kompilasi My Quran Time mengikut juzuk

Assalamualaikum 
Masha Allah dah 11/11/2021

Dalam banyak2 kesedihan COVID, mudah-mudahan nikmat kesempatan dapat belajar tadabbur Quran ini adalah nikmat yang memberi kegembiraan dan penawar terbaik buat hati-hati kita.

Adanya siaran ini mungkin asbab doa2 kita dari sudut hati yang paling dalam, Ya Allah izikan aku kesempatan untuk sentiasa direzekikan untuk membaca, memahami dan mengamalkan isi kandungan Al Quran.

As for myself, this is my deeep down inside ini doaku since 2010 dan secara serious 2011. Semasa menunaikan haji 2011, hampir setiap orang yang aku jumpa guru2 di Mekah semua ku minta doakan agar Huda dapat sempat belajar faham dan amal alquran.
Alhamdulillah sikit-sikit, dengan izin Allah dapat belajar sikit2, ikuti kelas 2 semester di USIM, ikuti kelas hampir setiap malam di masjid putra, kelas mingguan di Masjid Besi.

Namun, Masha Allah, asbab COVID ni, Allah rezekikan sesi tadabbur Quran ayat demi ayat menerusi siaran My Quran Time terbitan TV AL HIJRAH ini .... Masha Allah ...

Semoga dikurniakan kesempatan untuk sentiasa baca faham dan amal. Insha Allaha

Rakaman My Quran Time mengikut juzuk:

1) Juzuk 1

2) Juzuk 2

3) Juzuk 3

4) Juzuk 4

5) Juzuk 5

6) Juzuk 6

7) Juzuk 7

8) Juzuk 8

9) Juzuk 9

10) Juzuk 10

11) Juzuk 11

12) Juzuk 12

Sehingga 11/11/2021 - kita berada sehingga juzuk 12.  Insha Allah akan saya sambung kompilasi ini apabila telah ada rakamannya.

Semoga bermanfaat.
Insha Allah

#nhhasshare

2 comments:

  1. Syukran for sharing..suka program ni, penjelasan yg menarik..

    ReplyDelete
  2. Saya ikuti juga Qurantime.
    Saya perasan tv lain pun ada buat sesi tadabbur.

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)