Resepi ayam masala/ayam ros
Goreng ayam dengan kunyit ...
Takyah garing sangat.
Nak garing pun boleh ikut suka hati lah...
Kuah /gravy untuk ayam ros /ayam masala :
Tumis bawang blender + buah pelaga + bunga cengkih
Dah naik bau wangi then bubuh cabai blender
Serbuk ketumbar sesudu dua ikut kesesuaian.
Sos tomato sesudu dua
Buah tomato dihiris bulat
Bawah holand dihiris bulat
Add sugar and salt
Daun ketumbar sikit je.
Dah nampak cantik kuah bolehlah.masukkan ayam yang telah digoreng.
ada lg x? nk dtg beraya ni😆
ReplyDeleteBoleh aje walau dah habis. Back up sentiasa ada... jom... haha
Deletesedap nih..lwn dgn nasi tomato, mmg the best..
ReplyDeleteHaha... ntahlah sedap ke tidak saya masak ni... letak resepi kat sini sebab masak setahun sekali nanti lupa
Deletehehe bila nak masak lagi kak ? bleh iols terjah hehehe =P
ReplyDeleteHahaha... lepas akak abes makan akak update k...
Deletesejak bila bertukar jadi blod masakan ni? haha
ReplyDeleteSemenjak ig tak boleh log in utk letak resepi.masak setahun sekali. Begitulah. Perlu letak nota di "online" supaya boleh buat ulangkaji. Hahaha
Deleterajin memasak sekarang ni..bila nk buat makan-makan? hehe
ReplyDeleteSetuju. Bila nak open table nih?
Delete