Sunday, October 25, 2015

Ini bukan Wordless ... Ini SPEECHLESSSSS

Dah 1315hours.
Tak siap lagi.
Speechless. Clueless. 
Brainless???
Hwaaaaa .... banyak lagi tak siap.
Dah tak reti ... tak ada idea ...

Doakan saya boleh siapkan ini dengan baik dan cemerlang.
Doa kan saya boleh sampaikan benda betul dan orang faham...
Doa kan dipermudahkan urusan saya hari ni nenyiapkan slide dan paper ni...
Doakan saya boleh submit lepas Subuh pagi esok...
Doa kan lancar lidah saya untuk bentang the right thing on Wednesday ya... Insya Allah...
Rabbi Yassir wala tuassir...
Ya Allah permudahkan jangan Engkau sulitkan... Aamiin ya Rab...

Kalau aku down... ANTARA benda yang aku suka buat ... layan mentera ni...

Tidak engkau seorang.
Juang hingga titisan.
Rempuh ... tak berharapan.

Nanti aku di sana.
Di ufuk pemikiran.
Lalu... menghayatinya.

Kita laksanakan.
Mata hati yang damai.
Di sana kejujuran.

Semarak impian ... 
Segunung harap dipulang.
USAHLAH DIRAGUKAN KEUPAYAAN SENDIRI.
Hati yang membara.
Mengikutkan kata apa.
Jawapannya di sini.
Semangat kita yang hilang.
KITA CARI PULANG...

Malu bertanya kawan.
Sesat cari jalan pulang.
Biar ia berkesan.
Dilubuk hati terbenam.

Good Luck Huda...
You can do this...
Biiznillah...

28 comments:

  1. since u dont have shout box, kita reply kt sini la yer...


    nak dtg ker? boleh2, dtg la.... boleh jer gi dekat2, paris... austria dengan swizerland banyak jugak tempat cantek...mai222 :D kita insyaAllah ada 6-7 bulan lagi sebelum balik for good :D btw, panggil kita aisya.... siti is awkward for me...hihihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda, kalau nak pergi let me know..jangan tinggal daku!

      Delete
    2. Aisya... ok set. Insya Allah

      Delete
    3. Cik Sal... betul ea nk join?
      Jom... siyes ni

      Delete
  2. speechless macam ni punya panjang ... kalau tak spechless lagi la kan hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... tu copy paste je... tu jd pjg...
      Copy paste mentera kannnn

      Delete
  3. 1315 jam? buat kerja apa tu? kerja individu ke group? ... kipidap huda, go! go! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pening kan kalau kerja individu dapat yang tough, kalau group ada juga idea dari yang lain ... dah siap ke belum tu huda? :)

      Delete
  4. macam tau jer mantera tu ... rock kapak gak huda ni yer :)

    ReplyDelete
  5. all the best....jumpa di hari pembentangan nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengs... doakan ye...

      Errr... btw kalau jumpa dpt apa2 x? Haha...

      Delete
  6. All the best. Moga dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah... Allahumma aameen...
      Tengs sis fidah...
      Doa kn kita

      Delete
  7. Good Luck Huda.. Chaiyok chaiyokk..u can do it!

    ReplyDelete
  8. all the best semoga segalanya dipermudahkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah... jazakillah khayr anies

      Delete
  9. All the best, Huda. Akak doakan semua urusan Huda dipermudah.

    ReplyDelete
  10. Good luck untuk pembentangan ye. Zikir banyak2 Ya Hayyu ya Qayyum dan doa Nabi Musa (Surah Thaha 25 - 28). Moga lancar segala urusan dan pertuturan :)

    ReplyDelete
  11. so Huda..hows your presentation tu

    ReplyDelete

Nak Komen?
Silakan.Moga beri komen yang bermanfaat. Setiap yang kita tulis Allah akan nilai.Betul tak? (*_*)